Ryktesaker, uke 50

United gjør klart stort bud på Lukaku og brasiliansk spiss ønsker seg til Premier League.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 13.desember

12.15: Romelu Lukaku er het for tiden og har scoret i syv PL-kamper på rad. Van Gaal og United skal nå være klare for å sprenge banken for den belgiske spissen. Ifølge Metro skal det være snakk om et bud på ca. £50m for Lukaku i januar, som er nr.2 på toppscorerlista i Premier League, to mål bak Jamie Vardy.

11.30: Manchester United mangler en storscorere, og flere store spillere har blitt linket til United siden sommeren. Nå bekrefter én av de mange United har blitt linket til at han kan tenke seg å spille i Premier League. I et intervju med The Telegraph sa Alexandre Pato at han kunne tenke seg en overgang til Premier League en dag fordi han mener det er den beste ligaen i verden. Dersom United skal være interesserte må de vente seg konkurranse fra både Liverpool og Chelsea.

Lørdag 12. desember:

14.30: Guillermo Varela fikk nylig sin debut for Manchester United og allerede har den italienske klubben Napoli fått øynene opp for uruguyaneren. Napoli ligger to poeng bak førsteplassen i Serie A og skal være interesserte i å få i land en avtale med Uniteds høyreback, men ifølge Gazzetta dello Sport(her henvist til M.E.N.) skal United være uinteresserte i å forhandle om Varela.

11.15: Champions League debut som 16-åring, Beligas U21-landslag som 18-åring og kåret til Årets unge spiller i Belgia to ganger. Det er ingen tvil om at Youri Tielemans har en stor fremtid foran seg, og Manchester United skal være interesserte i å kapre den unge midtbanespilleren. Ifølge The Mirror skal United ha hatt speidere på plass under Anderlechts Europaliga-oppgjør mot Qarabag på torsdag.

Tielemans har scoret fire mål på 22 kamper denne sesongen og står med en prislapp på ca. £30m. Dersom United er interessert i belgieren må de være klar for konkurranse fra Chelsea, Manchester City, Everton og Aston Villa.

Fredag 11. desember:

18.30: Manchester United og andre Premier League-klubber har fått en advarsel fra Barcelonas president, Josep Maria Bartomeu om å prøve å hente stjernespillerne Neymar, Lionel Messi eller Luis Suarez. Ifølge Daily Star(jaja..) skal Bartomeu ha fortalt Financial Times at Barcelona er i en økonomisk posisjon hvor de kan takke nei til tilbud fra Premier League.

08.00: Blir det Mexico neste for Victor Valdés? Katalanske Sport skriver om den utstøtte United-keeperen er overgangsmål for klubben som sist sesong endte på tredjeplass i den meksikanske ligaen – Los Tiburones Rojos de Veracruz (De røde haiene fra Veracruz).
Ifølge kilden skal Valdés og «haiene» være i langt fremskredne samtaler om en overgang.

00.01: Wayne Rooney tilbys visstnok omtrent én milliard kroner over tre år – hvis han er villig til å dra til Kina for å spille fotball. Rooney tilbys nemlig en kontrakt verdt 25 millioner pund i året, ifølge Daily Mail. Det er Shanghai SIPG, ledet av Sven-Göran Eriksson, som kan bli Rooneys nye klubb hvis han sier ja.

00.01: United-journalist Mark Ogden i The Independent skriver at det er John Stones som er hovedmålet på overgangsmarkedet til sommeren, og at United er forberedt på å betale verdensrekord-pris for en forsvarer for å få kloa i ham. Rekorden nå er 42 millioner pund. United vurderer nå også om de skal gjøre et fremstøt mot Everton allerede i januar.

00.01: The Times’ United-journalist, James Ducker, skriver at United jobber for å få kloa i Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Neymar, i tillegg til at de følger tett med på hva som skjer med Bayern Münchens Robert Lewandowski og Tottenhams Harry Kane. Ifølge Ducker er United fullstendig klar over hvor komplisert det vil være å få kloa i disse, men jobber separat opp mot alle tre med håp om å lykkes i å skaffe seg i alle fall et par klare forsterkninger av typen verdensklasse / superklasse neste sommer. United frykter imidlertid at den mer tøffe Premier League fører til at stjernene heller vil spille i en liga hvor de lettere kan score 40 mål i sesongen. United har liten tro på at de lykkes mot Sadio Mane i januar, dette også ifølge Ducker i The Times.

Torsdag 10. desember:

10.30: Er Romelu Lukaku mannen som skal sette fart i målproduksjonen på Old Trafford? The Telegraph mener å vite at han er ønsket av United.
Den svære, belgiske 22-åringen har vært i storform for Everton denne høsten, og scoret i  helgen sitt 50. mål for «The People’s Club».

07.40: Så slipper vi forhåpentligvis unna flere spekulasjoner som forteller oss at Nicolas Gaitan er på vei til Manchester United. Argentineren har nå forlenget sin kontrakt med Benfica til ut 2018/19-sesongen. For sikkerhets skyld har partene også blitt enige om en utkjøpsklausul på €45 millioner (£32.6 mill.).

Onsdag 9. desember:

08.30: Manchester United skal lede an i jakten på Tottenhams Harry Kane. Det melder Daily Express. United skal ha forsøkt seg med et bud på rundt 40 millioner pund i sommer, men det var for lite for Tottenham-formann Daniel Levy. Nå planlegger United å bruke ytterligere ti millioner pund neste gang de fakser budet til Levy. Altså 50 millioner pund…

07.50: Ryktene om en overgang for Neymar fra Barcelona til Manchester United vil simpelthen ikke forsvinne. Nå er det Telegraph som viser til rapporter fra Spania som sier at Barcelona kan bli nødt til å lytte på bud på sin unge brasilianer på grunn av den økonomiske situasjonen klubben er i. Prisen på Neymar skal visstnok ligge på 143,9 millioner pund, uten at det ser ut til å skremme Manchester United. Handelen kan skje allerede i januar.

Mandag 7. desember:

21.30: Daily Mail skriver at United ønsker seg Ajax-unggutten Juan Familia-Castillo (15), samt den unge amerikaneren Matthew Olosunde (17). Familia-Castillo er kaptein på Nederlands U16-lag og kan spille både sentral midtbane og venstrekant.

Olosunde, fra Tenton, New Jersey, er en anvendelig forsvarsspiller og kan spille midtstopper og høyreback. Han spiller for øyeblikket på akademiet til New York Red Bulls, og har ifølge tabloidavisen trent med United jevnlig siden sommer.

16.05: Mens mange antar at Pep Guardiola vil overta Manchester City fra neste sesong skal, skal spanjolen, ifølge The Sun (krever innlogging), isteden være villig til å ta et friår dersom han får forsikringer om at United-jobben er hans så snart Louis van Gaals kontrakt utløper i 2017.
Det er ventet at Guradiola vil forlate Bayern München så snart avtalen med tyskerne er fullført ved slutten av inneværende sesong.

08.10: Så er Lucas Moura tilbake i ryktespaltene. Den brasilianske vingen var i 2012 heftig linket til Old Trafford, men det endte med at han valgte å slå til på et bud fra Paris Saint-Germain.
Men Mouras prestasjoner har svingt voldsomt, og han har derfor ikke slått til helt slik pariserne håpet på. Nå skal de være villige til å lytte til bud på den 23 år gamle vingen, og United vurderer ifølge The Sun, å forsøke seg. Det samme gjør visstnok også Arsenal.

07.35: The Independent hevder at Manchester United er så fornøyd med Louis van Gaal at klubben er villig til å tilby ham en ny avtale. Det forutsettes i så fall at han selv sier seg villig til å fortsette i managerjobben utover 2017.
I de senere dagene har det kommet signaler som gir inntrykk av at United har gitt opp håpet om at Pep Guardiola vil bli mannen som tar over tømmene etter den 64 år gamle nederlenderen. Isteden synes det nærmest å bli tatt for gitt at Guardiola vil ende opp i Manchester City.
Dersom det skulle vise seg at Van Gaal ønsker å gi seg ved utløpet av sin nåværende kontrakt – altså i 2017, vil United for alvor sette igang jakten på hans etterfølger ved sesongslutt. Det skriver The Telegraph.
Også Manchester Evening News spekulerer på Van Gaals fremtid. Det kan du lese mer om her.

Powered by Labrador CMS