Stortrives i United

Joshua King jobber hardt for å slå gjennom i Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg trives veldig bra i Manchester United, men det har vært god støtte å ha mamma der i noen år, sier Joshua King til groruddalen.no.

Da King flyttet til Manchester for to år siden ble moren med og hjalp han gjennom den første tiden. Nå flytter moren hjem igjen til Norge, men unggutten tror han skal klare seg. Overgangen til den engelske kulturen har gått bra og nå er han klar for å fortsette med hardtreningen.

– Jeg trener fra 10 til 12, så er det lunsj før vi har en ny treningsøkt på ettermiddagen, sier han.

– Det er mye høyere tempo i England. I tilegg er motspillerne sterkere, men jeg har tro på meg selv om mine ferdigheter.

King har vært mye skadd denne sesongen, men spissen ser positivt på det og tror det kan ha vært en fordel, fordi han nå har fått trent mye styrke. Med sine drøye 190 cm har King god fysikk, men han gir seg ikke med treningen selv om det er ferie.

– Jeg trener på Olympiatoppen med treneren til Jaysuma N’dure for å holde meg i form. Å komme utrent tilbake til England er håpløst, sier 18-åringen.

– Mange vil nok si jeg lever ut drømmen, men jeg tror ikke folk vet hvor hardt og tøft det er. Men jeg kan ikke klage, fordi jeg lever tross alt av det jeg liker best i verden.

King fikk denne sesongen sin førstelagsdebut mot Wolverhampton i Ligacupen, en dag han naturligvis beskriver som stor for hans del. Han har også fått mye spilletid for reservelaget, og mener en annen norsk unggutt er blant de aller beste han har spilt med der:

– Paul Pogba og Magnus Eikrem er de to beste jeg har spilt sammen med på reservelaget, og Anderson er den morsomste på laget, sier King.

Powered by Labrador CMS