Herlig snuoperasjon

Joshua King og U18 scoret tre etter pause.

Det så svært mørk ut til pause for juniorene, for Manchester City hadde overlistet United-keeper Conor Devlin ved to anledninger.

Men U18 vartet opp med en knallsterk andre omgang og scoret tre ganger. Dermed klarte Paul McGuinness’ mannskap å snu kampen, og med det befeste sin posisjon på toppen av tabellen. Triumfen mot byrivalen var et stort og viktig steg mot å sikre seriemesterskapet.

Første omgang på Platt Lane var jevnspilt, men det var altså hjemmelaget som var best foran mål. United-forsvaret var ikke med på notene på baklengsmålene, og framover på banen var det heller ikke mye å skryte av.

Trenerteamet må ha kommet med noen velvalgte ord i pausen, for United tok etter hvert kommandoen mot de lyseblå. Etter en time fikk ligalederen lønn for strevet da Paul Pogba på vakkert vis fikset reduseringen. Få minutter senere ble rødtrøyene, ifølge rapportene, snytt for straffe da Joshua King ble felt.

King skulle imidlertid få revansjere seg. Nordmannen var nemlig mannen som sto for både utlikningen og seiersmålet. Et flott skudd fant veien til nettmaskene i det 75. spilleminutt.

Manchester United fortsatte med å presse vertene, og i kampens siste ordinære spilleminutt fikk de også belønning for strevet. Nicky Ajose vartet opp med et godt forarbeid, og King svarte med å stange det presise innlegget i nota.

United-juniorene har nå to kamper igjen før sesongen er over, og har overtaket i kampen om ligatittelen. Men, syv poeng bak lurer Everton på andreplass. Scouserne har to kamper mindre spilt, og møter attpå til United hjemme på Merseyside den 4. mai. Resultatet fra det oppgjøret vil sannsynligvis bli avgjørende for toppstriden de to imellom.

KAMPFAKTA

CITY 2 – UNITED 3

23 min.: 1-0 Benali27 min.: 2-0 Bunn60 min.: 2-1 Pogba75 min.: 2-2 King90 min.: 2-3 King

Uniteds lag: Devlin; Brown, Thorpe, Wootton, McGinty (Cofie 73 min.); Morrison, Pogba, Tunnicliffe, Ajose; King, Keane.

Benken: Johnstone, Lingard, Cole, Fornasier.