King x 2

U18 banket Derby med 3-1.

Joshua King (bildet) tegnet seg på scoringslisten to ganger da United-juniorene lørdag formiddag tok tre nye Academy League-poeng, denne gang hjemme på Carrington.

Nordmannen scoret etter 19 og 44 minutter, etter at Ravel Morrison først hadde sendt laget i ledelsen etter 10.

Derby reduserte deretter én gang etter pause, men var i realiteten sjanseløse mot et sterkt United-mannskap som fikk Paul Pogba utvist mot slutten av oppgjøret.

Det var som sagt Ravel Morrison som åpnet scoringsballet i formiddagens kamp. Ifølge ManUtd.com banket han ballen inn i hjørnet, etter forarbeide av Paul Pogba og John Cofie.

Deretter var det Kings tur etter et strålende angrep. Larnell Cole flikket ballen til lagkamerat Michele Fornasier, som sendte John Cofie avgårde oppover langs sidelinjen. Innlegget hans fant King på bakre stolpe, og dermed sto det 2-0.

Så, like før pause, var King på farten igjen. Han startet selv angrepet ved å bae ut Reece Brown på kanten, før han etter et fint løp mot bakre stolpe fikk ballen tilbake i form av en flott crossball fra den samme Brown. Derfra kranglet King ballen over målstreken til 3-0, og kampen var på det nærmeste avgjort.

Det skulle altså bli et reduseringsmål etter hvilen, men seieren var aldri truet.

Med tre kamper igjen av sesongen, leder United nå med seks poeng på nr. 2, West Bromwich Albion. Likevel er ingenting avgjort i toppen av tabellen. Bare ett poeng bak WBA lurer nemlig Everton, som har spilt to færre kamper enn de to foranliggende.

KAMPFAKTA

United 3 – 1 Derby

10. min.: 1-0 Morrison

19. min.: 2-0 King

44. min.: 3-0 King