Zlatan forsvarer Mourinho med nebb og klør

Zlatan Ibrahimovic kjenner seg igjen i kritikken rettet mot José Mourinho og ber gamletreneren aldri å endre seg for noen.

Publisert Sist oppdatert

– Alle kritiserer Mourinho, men jeg tror ikke det er på grunn av resultatene. Det handler om hans karakter og den han er, sier Ibrahimovic i et intervju med Sky Sports.

– Jeg kjenner meg igjen i slike situasjoner. Vi har selvtillit, vi tror på det vi driver med, og vi sier enkelte ting. På vår egen måte.

I intervjuet omtaler Ibrahimovic seg selv og Mourinho som «vi» og«oss».

De to ble som kjent gjenforent i Manchester United etter et vellykket samarbeid i Inter. Den første sesongen på Old Trafford endte med to titler, 28 Zlatan-scoringer og én alvorlig skade, noe som i praksis la resten av United-karrieren i grus.

LES OGSÅ: Scoret karrieremål nummer 500 på vakkert vis

– Mourinho må være seg selv

Etter at Ibrahimovic reiste til Los Angeles, har Mourinho opplevd et press han aldri tidligere har vært i nærheten av som United-manager.

I sin forsvarstale for sin tidligere sjef forsøker Ibrahimovic å sette ord på hvorfor sterke personligheter som Mourinho blir et enkelt bytte når ting ikke beveger seg i riktig retning.

– Selvfølgelig er det vi som vår skylden. Vi får mer kritikk når det ikke går vår vei, men når vi vinner er gleden større for oss enn for dem som alltid skal være politisk korrekte og tror de er perfekte. De ønsker ikke trøbbel i mediene, og derfor blir de heller aldri angrepet.

– Det er ikke sånn vi er. Vi er oss selv, vi tror på det vi driver med, og det kommer vi til å gjøre til det er over.

– Noe av kritikken er personlig, og noe er overdrevet. Det handler om sjalusi og den han er. Det er et mønster som gjentar seg som en sirkel.

– Mourinho må bare fortsette å være seg selv, stå for det han gjør, og stå for den han er.

– Han er der han er i dag fordi han har gjort ting på sin egen måte, fordi han er den han er, og fordi han aldri har endret seg for noen som helst.

– Det er akkurat det samme med meg. Jeg endrer meg ikke for noen. Det er de som tror de er perfekte som er det største problemet.

LES OGSÅ: Slik forsvarer Rooney Mourinho

– José gjør en god jobb

Dermed er supersvensken den siste i rekken av spillere som tar Mourinho i forsvar.

Nylig uttalte Wayne Rooney at det var opp til spillerne å stå fram. Gary Neville har på sin side klandret klubbledelsen, mens Darren Fletcher i et kommende intervju i United-Supporteren argumenterer for hvorfor United må beholde troen på den portugisiske vinnerskallen.

Ibrahimovic virker også overbevist om at Mourinho fortsatt kan vinne Premier League med Manchester United.

– José gjør en god jobb. Du er like god som laget du leder, og det er ingen trener i verden som kan utrette mirakler.

– Resultatene taler for seg selv. Men noen ganger går det dårlig, og andre ganger går det bedre. Det er slik en sesong fortoner seg.

– Det er ikke enkelt i Premier League, og hvis noen vet hvordan man skal vinne tittelen, så er det han. Som han selv sa – han har flere Premier League-titler enn alle trenerne i ligaen har vunnet til sammen.

LES OGSÅ: – Åpenbar menneskejakt

Powered by Labrador CMS