Mourinho med nytt Zlatan-hint

Men hva er det egentlig José Mourinho mente da han snakket om Zlatan Ibrahimovic før Barcelona-kampen?

Publisert Sist oppdatert

Flere britiske aviser skriver torsdag at manageren har gitt enda et hint om at Ibrahimovic vil spille i United-drakt på Old Trafford igjen.

– Når du skal kjøpe en spiss, er du nødt til å betale mye, hvis ikke får du ingen spiss. Derfor brukte vi mye penger på en ny spiss. Vi brukte også penger på grunn av det som skjedde med Zlatan. Vi kunne ikke tillate oss å være uten en viktig og sterk spiss de første seks månedene av sesongen, sa Mourinho.

Budskapet kan imidlertid tolkes på to måter.

Kanskje kan det bety at Ibrahimovic vil bli tilbudt en ny kontrakt i United og bli værende i klubben, all den tid rehabiliteringen er vellykket. På den annen side kan det være at Mourinho bare illustrerer hvordan situasjonen ville vært uten en ny spiss – altså en sesong uten både Ibrahimovic og Lukaku de første seks månedene.

Det virker også som det tas for gitt at Ibrahimovic står klar med pennen dersom Manchester United legger en kontrakt foran ham. Men kanskje har kjøpet av Romelu Lukaku endret på det?

Likevel er det ingen tvil om at det er en mulighet for at Ibrahimovic forblir United-spiller. På sin første pressekonferanse i USA var Mourinho helt tydelig på at han ønsker å ha med seg svensken videre.

– Det er mulig at han blir. Han var ikke fornøyd med måten han avsluttet sesongen på.

– Vi trengte alle tid for å tenke og ta en beslutning etter sesongen. Han bestemte seg for at han fortsatt ønsket å spille på øverste nivå og ikke ville gjemme seg bak en så alvorlig skade, selv om det ville vært enkelt for ham å trappe ned og reise et annet sted.

– Vi har åpnet for at han kan trene seg opp på Carrington med våre folk tilgjengelig, samtidig som vi skal komme til en løsning som gjør alle tilfreds.

– Jeg tror ikke han kan spille før i desember, så hvorfor ikke vente på en så god spiller som ga oss så mye? Vi snakker og deler ideer. Agentene og Woodward snakker sammen, men det viktigste er at valget som tas er det beste for spilleren.

Powered by Labrador CMS