Dette sier Mourinho om Pogba-forestillingen

BERN: Oppskriften på suksess for Paul Pogba er enkel, mener José Mourinho, som tror franskmannen kan score i hver eneste kamp han spiller.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan si dette nå som kampen er spilt, innledet portugiseren sin pressekonferanse foran journalistene i Bern.

– De vet hvor vanskelig det er for motstanderen å spille på denne banen, konkluderte Mourinho med referanse til kunstgresset.

Manchester United hadde store problemer med å takle et hardtpressende Young Boys-lag som ble skreket fram av heltente hjemmefans på Stade de Suisse innledningsvis.

I et TV-intervju etter kampen påpekte Mourinho også at United-spillerne kanskje var ekstra forsiktige i duellene på grunn av det ukjente underlaget, og var tydelig på at han ikke kunne begripe hvordan denne banen kunne bli brukt i Champions League.

To scoringer av Paul Pogba endret imidlertid kampbildet fullstendig, og United landet til slutt en komfortabel 3-0-seier.

– Det første målet endret alt, og etter det hadde vi full kontroll, sa Mourinho.

FLERE SAKER FRA BERN:

– Kan score i hver kamp

Det første målet var også kampens store høydepunkt.

Kaptein Pogba kombinerte med Fred i høy hastighet og hentet fram et skudd med venstrefoten som føk rett i krysset som et prosjektil.

– Det er dette vi ønsker fra vår største stjerne, het det i united.no-børsen.

Før pause satte franskmannen sin tredje straffescoring for sesongen med sitt karakteristiske oppløp.

– Jeg tror han kan score mål i hver eneste kamp, sa Mourinho, som etter serieåpningen mot Leicester i august omtalte 25-åringen som et monster – i positiv forstand.

I Bern sto jubelen i taket hos hjemmefansen da Pogba trøblet ved flere anledninger den første halvtimen.

Etter 90 minutter var det imidlertid franskmannen som kunne glise, etter at han og landsmann Anthony Martial hadde puttet tre baller i nettet bak David von Ballmoos.

– Dersom han (Pogba) kommer i scoringsposisjoner kan det være et pluss for laget. Midtbanen var stabil i dag, noe som ga ham muligheten til å gå framover.

– Men jeg er mer fornøyd med kollektivet enn med enkeltspillere. Vi visste det var viktig å vinne denne kampen og møte Juventus og Valencia med tre poeng fra dette oppgjøret.

– Gode forestillinger

Med Juventus’ 2-0-seier mot Valencia onsdag kveld, står United og «den gamle dame» som forventet igjen som de store favorittene til å gå videre fra gruppen.

Kveldens store overraskelse var imidlertid det røde kortet til Cristiano Ronaldo, noe som kan bety at portugiseren mister muligheten til å returnere til Old Trafford.

Etter tre effektive seirer på bortebane, tar Mourinho og hans mannskap lørdag imot en annen portugiser på Drømmenes Teater – Wolves-trener Nuno Espirito Santo.

– I pausen påpekte jeg at det er tredje gang vi leder 2-0 til pause. Mot Watford slapp vi inn og kom i trøbbel. I dag var vår beste periode i andre omgang da vi scoret det tredje målet og drepte kampen. Spillerne responderte, de var ambisiøse, og de prøvde å score det tredje målet og drepe kampen.

– Det jeg liker best er at vi etter to tap står med tre seirer på bortebane. Det har ikke vært fenomenalt, men det har vært gode forestillinger. Lørdag er vi hjemme igjen.

FLERE SAKER FRA BERN:

Powered by Labrador CMS