Rooney forsvarer Mourinho: – Spillerne må stå fram

Wayne Rooney uttrykker sin støtte til José Mourinho og ber sine tidligere lagkamerater plukke opp hansken.

Publisert Sist oppdatert

Søndag ledet den tidligere United-stjernen DC United til deres niende seier på de 15 siste kampene. To Rooney-scoringer sørget for 2-1-seier mot Bastian Schweinsteiger og Chicago Fire.

På Old Trafford er situasjonen en ganske annen.

Med bare fem seirer på elleve kamper og en målforskjell vi må tilbake til 1989 for å finne maken til, er manager José Mourinho under sterkt press.

Med maktdemonstrasjonen mot Newcastle kjøpte portugiseren seg tid, men heller ikke Rooney vil friskmelde gamleklubben basert på én imponerende omgang.

– Det er tøft i United nå. Situasjonen er vanskelig, sier Rooney, ifølge Telegraph.

– Jeg ser at José får gjennomgå, men spillerne er nødt til å stå fram. De må spille bedre. Manageren kan gjøre mye, men det er spillerne på banen som må gjøre jobben sammen.

LES OGSÅ: Verste målforskjell på 29 år

– Sa det samme under Van Gaal

Wayne Rooney vet hva han snakker om.

Da David Moyes ble Sir Alex Fergusons arvtaker var det store spørsmålet hva skotten ville gjøre med Uniteds største stjerne, som flere ganger hadde vurdert å forlate klubben.

Moyes ga Rooney ny kontrakt, men spissens fire neste sesonger på Old Trafford under Moyes og Louis van Gaal var utfordrende.

– Jeg tror det handler om en kombinasjon av flere ting, men José er et enkelt mål, sier 32-åringen.

– Jeg sa det samme da Louis van Gaal var der. Han fikk mye kritikk, men i garderoben sa jeg til spillerne at det er opp til oss å prestere bedre. Personlig synes jeg Van Gaal hadde en god strategi, men problemet var at vi ikke klarte å produsere på banen. Jeg er sikker på at det samme blir sagt i garderoben i dag.

LES OGSÅ: Dette sier Granqvist om United-ryktene


– Mangler rutine

Samtidig melder Daily Mail tirsdag at hele ti United-spillere for øyeblikket vurderer sin egen fremtid, mye på grunn av Mourinho, og at de kan komme til å forlate klubben dersom portugiseren blir værende.

Mourinho har hatt flere konflikter med flere spillere, men ifølge Rooney mangler troppen rutinen som var i laget på hans tid, og som Mourinho hadde i Chelsea og i Inter.

– Det er et ungt lag. Mange av spillerne har kanskje ikke stått overfor denne typen press før, og kanskje har de ikke rutinerte spillere som kan hjelpe dem, slik som jeg hadde.

Etter landslagspausen venter tøffe kamper mot Chelsea og Juventus – oppgjør som kan besegle skjebnen til Mourinho.

I USA skal Rooney kjempe videre for retten til å spille playoff, med fire kamper igjen av seriespillet.

SE «GLORY, GLORY!» MED BRYAN ROBSON!

Powered by Labrador CMS