– Jeg straffet ikke Paul, Fellaini operert, Old Trafford er stille

Men unggutten kom til hektene igjen og fikk skryt fra manager United-manager José Mourinho.

Publisert Sist oppdatert

Like før 20 minutter var spilt på Old Trafford ble unggutten Scott McTominay regelrett overfalt av Huddersfields Terence Kongolo.

At det ikke ble straffe i den situasjonen er det nok bare dommer Stuart Attwell som begriper. Unggutten tok telling, men var snart tilbake på beina igjen og spilte en solid kamp på midten.

Vokste utover i kampen

Scott McTominay ble noe overraskende foretrukket på sentral midtbane på bekostning av Paul Pogba, men unggutten klarte seg bra og fikk skryt av United-manager José Mourinho etter kampen.

– Han begynte noe forsiktig, men spilte seg opp utover i kampen. Han var også viktig for oss med sitt konstante ønske å gjenvinne ballen.

– Det var en vanskelig kamp for oss. Jeg føler at vi hadde kontroll fra første minutt, men vi måtte være tålmodige, beholde roen og ikke miste identiteten vår, sa José Mourinho på pressekonferansen etter kampen.

– Vi hadde mye ballbesittelse før pause, men med 0-0 etter 45 minutter kjenner man på presset. Likevel, så fort det ble 1-0 så følte jeg at kampen var vår.

En annen som lot seg begeistre av Uniteds spill var ansvarlig redaktør i United.no Dag Langerød.

 

United-manageren overrasket mange ved å benke Paul Pogba fra start, men Mourinho benekter at det var en straff etter franskmannens svake kamp mot Tottenham.

– Jeg byttet et par spillere, men det var ikke for å straffe noen. Om det handlet om straff burde jeg vært straffet også fordi vi er et lag.

– Jeg gjorde et par bytter som kunne passe denne kampen, og Scott er en gutt som jager ballen intenst. Mot et lag som Huddersfield er det enkle ofte genialt, sier Mourinho filosofisk.

– Men Paul gjorde det veldig bra da han kom innpå. Han viste rett holdninger. Vi ledet også 1-0, og med den plassen vi da fikk så kunne han vise sine kvaliteter.

Likevel var det vel en svær avgjørelse – å sette ut en 90-millionersmann mot en fra eget akademi?

– Jeg føler ikke at det var det. Jeg prøver alltid å gjøre det som er rett for laget i alle øyeblikk, og at dette handlet om å sende utpå en som kom inn portene her med mammaen sin da han var ni år gammel, og 10-11 år senere starter i en viktig kamp.

– Paul er en fantastisk spiller, en av verdens mest talentfulle, men å sitte på benken én gang er ikke verdens undergang.

– Sánchez var helt ferdig

Mourinho ga Alexis Sánchez tillit fra start for tredje kamp på rad og den fotrappe chileneren imponerte de fleste i sin Old Trafford-debut som United-spiller.

SOLID: Alexis Sánchez var tidvis strålende mot Huddersfield.

Mourinho var imidlertid mer opptatt av å snakke om laget, enn om enkeltspillere. 

– Jeg vil ikke snakke for mye om de ulike individuelle spillerne for våre offensive spillere har så mye kvalitet, men jeg tror Sánchez koste seg i dag. Han var helt ferdig da kampen var slutt. Da vi fikk straffe var det enten han eller Paul (Pogba red. anm) som skulle ta det. Jeg tror Paul var sjenerøs som lot Sánchez ta det, at han forstod at det ville være viktig mål. Det var kanskje ikke et drømmemål, men det er alltid bra å score, sier portugiseren.

– Jeg tror også det bare vil bli enklere for offensive spillerne våre å spille bra sammen utover la han til.

– Sanchez er en ydmyk fyr, ingen primadonna. Sånn er han, og jeg tror han er ganske vant til tøff behandling.

Fellaini operert

Mourinho bekreftet også at Marouane Fellaini ble operert lørdag morgen og vil være ute av spill i flere uker.

– Det er ikke slutt på sesongen hans. Forhåpentligvis kan han være tilbake i slutten av mars og være stor i april og mai, sier Mourinho.

Manageren omtalte også Old Trafford som en stille stadion, noe som fikk journalistene til å hugge.

– Old Trafford er ikke Portsmouth. Jeg husker den arenaen, liten, med en vanvittig atmosfære. Her er det roligere, det er ikke så stor entusiasme, men spillerne liker å spille hjemme, svarte Mourinho da.

Powered by Labrador CMS