– Jeg har ikke de rette vennene

José Mourinho antyder at det er mer enn bare uflaks som ligger bak det tøffe juleprogrammet United måtte gjennom.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinho hevder United har fått det mest hektiske juleprogrammet på grunn av at andre managere har «gode venner i de rette stillingene».

De røde djevlene spilte til sammen fire kamper på 215 timer gjennom julen og nyttår, derav tre av dem endte med uavgjort.

City fikk på sin side 247 timer mellom den første og den siste av sine fire jule- og nyttårsmatcher. Nesten to hele døgn mer, der altså.

Chelsea fikk hele 270, mens Arsenal og Tottenham har fått nærmere 290 timer mellom den første og den siste av de fire jule- og nyttårskampene. Forskjellen der er bortimot tre døgn, som fort kan ha litt å si i en liga der marginene er små.

– Har ikke de rette vennene

På spørsmål om hva han tenker om forskjellene juleprogrammet for topplagene fra beIN sports, svarer han surt:

– Svaret er alltid det samme.

– Dere TV-selskaper tar beslutningene, og det må vi godta. Jeg tror dere tar beslutningene, men jeg tror også at noen klubber, eller noen trenere har gode venner i de rette stolene (les, stillingene). Jeg har ikke slike venner, sier Mourinho videre ifølge ESPN.

I tillegg til at kampene har vært noe slappe og resultatene har vært så som så, har det hektiske juleprogrammet ført til skadeproblemer for Uniteds del – i tillegg til Youngs suspensjon. Valencia, Fellaini, Lukaku og Zlatan er alle ute – sammen med langtidsskadde Eric Bailly og Michael Carrick.

Ikke verst

Det finnes imidlertid en klubb, og muligens en manager, som har ennå færre venner enn Mourinho.

Leicester City og Claude Puel har kun fått 213 timer på å forberede seg på det tøffe juleprogrammet, der de i tillegg har møtt United OG Liverpool.

West Ham har hatt mest tid på seg, med 294 timer mellom sin første og siste kamp i det såkalte juleprogrammet, som for Uniteds del løp fra lille julaften og fram til 1. nyttårsdag.

Nå venter imidlertid en relativt lang PL-tørke for de røde djevlene. Fredag skal United ta imot Championship-laget Derby i FA-cupen. Etter det er det hele ni dager til United skal spille mot Stoke hjemme den 15. januar.

 

Powered by Labrador CMS