Ingen er mer solide før pause

United best i Premier League.

Straffesparket United forærte Liverpool i helga var fryktelig irriterende, men James Milners påfølgende scoring var heldigvis av det sjeldne slaget nå for tiden.

Det var faktisk Uniteds første baklengs før pause på 11 kamper.

I Premier League står United med 16-7 i målforskjell ved pause denne sesongen, og bare sju baklengs på de 45 første er så langt best i ligaen.

Soliditeten har også vært avgjørende for den gode formen. Det er nemlig en enorm forskjell i resultater når United har tatt ledelsen og når de har kommet under.

23 ganger har United tatt ledelsen under Jose Mourinho. 20 av kampene er vunnet, mens tre av dem har endt med uavgjort.

jmty
SOLID: United har vist sprudlende form den siste tiden, mye grunnet meget solide 1. omganger.

Åtte ganger har United kommet under i en kamp. Det har endt med én seier, to uavgjorte og fem tap.

United har altså tatt 1 poeng eller mer 100 prosent av gangene de har tatt ledelsen, mens det samme tallet med baklengs først er 38 prosent.

Ser man på seirer så har United tatt full pott hele 87 prosent av gangene de har tatt ledelsen, mens den er nede på bare 13 prosent da man har kommet under.

Det sier mye om hvor viktig en solid start har vært.

Samtidig skal Jose Mourinhos utvalgte ta med seg at de tre siste gangene de har kommet under, så har de faktisk klart å komme tilbake. Det gjaldt 1-1-kampen mot West Ham i ligaen, 2-1-seieren mot Middlesbrough da 0-1 ble til seier i sluttminuttene og 1-1-kampen mot Liverpool i helga.