SOLID: Sergio Romero har vært god i United-buret denne sesongen.
SOLID: Sergio Romero har vært god i United-buret denne sesongen.

Reserveløsningen som aldri svikter

BRUSSEL: – Hver eneste gang han er i aksjon spiller han bra, sier Mourinho.

Publisert Sist oppdatert

På syv Europa League-kamper har Sergio Romero kun sluppet inn ett eneste mål.

I kveld får argentineren trolig sjansen på ny på Constant Vanden Stock Stadion når Anderlecht tar imot United til den første kvartfinalen i Europa League.

David de Gea har så langt vært José Mourinhos udiskutable førstevalg mellom stengene.

Skadet eller vraket?

Men mot Sunderland var det Romero som voktet Uniteds mål og selv om José Mourinho forklarte at De Gea var skadet, var det mange, Phil Neville inkludert, som ikke kjøpte den forklaringen.

I BRUSSEL: Bjarte Valen.
I BRUSSEL: Bjarte Valen.

Onsdag skrev nemlig flere av de største avisene i England at Real Madrid har innledet jakten på Uniteds spanske sisteskanse og på onsdagens pressekonferanse fikk José Mourinho spørsmål om spekulasjonene rundt De Geas fremtid kan ha påvirket ham.

– Jeg er ikke interessert i spekulasjoner, og det burde uansett ikke påvirke ham. Hver eneste kamp vi spiller nå er utrolig viktig. Alle kamper er viktige og det kreves totalt fokus. Jeg ser ikke at David har noe problemer med det. Etter sesongen er tiden for spillere til å tenke på hva som skjer videre i karrieren sin, men ikke nå, svarte Mourinho.

Portugiseren har gitt Sergio Romero tillit i flertallet av Uniteds kamper i Europa League og den argentinske sisteskansen har vist seg tilliten verdig.

Kun én gang på syv kamper har motstanderne maktet å overliste 30-åringen. Det skjedde da United og Rostov spilte 1-1 i den første åttedelsfinalen på den eksepsjonelt humpete Olimp-2 Stadium i Rostov.

Dersom Mourinho rett og slett har vraket De Gea er det ikke første gangen at en United-manager gjør det. Louis van Gaal plasserte De Gea på tribunen i de første kampene sist sesong helt til kontraktssituasjonen hans var avklart.

Også Sir Alex Ferguson valgte å benke De Gea flere ganger i debutsesongen hans for å gi Anders Lindegaard sjansen da spanjolen hadde flere tvilsomme opptredener i United-trøyen.

– Spiller alltid bra

Selv om United står langt bedre rustet til en kamp mot Real Madrid denne gangen enn hva tilfellet var sommeren 2015, må United-fansen være forberedt på at spekulasjonene ikke vil gi seg med det første. Uansett blir det trolig Sergio Romero som vokter Uniteds mål på ny mot Anderlecht i torsdagens kvartfinale til tross for at David de Gea trente med troppen som reiste til den belgiske hovedstaden i ettermiddag.

Tror på Romero: José Mourinho.
Tror på Romero: José Mourinho.

José Mourinho legger ikke skjul på sin begeistring for reservekeeperen som aldri svikter.

– Hver eneste gang han er i aksjon spiller han bra. Fansen har blit vant til å se Romero i mål i denne turneringen nå, sier Mourinho.

Argentineren har ventet tålmodig på sine sjanser, men når de byr seg viser han hvorfor Louis van Gaal i sin tid vraket Victor Valdes og satset på Romero som kom gratis fra Sampdoria.

– Når Sergio spiller i Europa League, og de andre kampene vi gir ham tillit i, er det fordi vi vet at svaret han gir oss er positivt. Mot Sunderland var han veldig komfortabel, sier Mourinho til Manutd.com.

Romeros kamper i Europa League: Zorya (H) 1-0 Feyenoord (H) 4-0 Zorya (B) 2-0 Saint-Etienne (H) 3-0 Saint-Etienne (B) 1-0 Rostov (B) 1-1 Rostov (H) 1-0

Øvrige kamper: Northampton (B) 3-1, ligacup Reading (H) 4-0, FA-cup Wigan (H) 4-0, FA-cup Blackburn (B) 2-1, FA-cup Sunderland (B) 3-0, Premier League

Powered by Labrador CMS