– Stort tap for fotballen, større for samfunnet

Bryan Robson synes Ray Wilkins rett og slett var en fantastisk mann.

Publisert Sist oppdatert

I en alder av 61 gikk Ray Wilkins i dag bort, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Sosiale medier har strømmet over av hilsener og meldinger om Wilkins i dag.

Dette sier José Mourinho:

– Jeg synes det var veldig trist å høre at Ray gikk bort i en så ung alder. Han vil bli husket som en fantastisk fotballspiller, men enda viktigere – en ekte gentleman. Jeg var heldig nok til å få dele selskapet hans mange ganger og hans kjærlighet for fotball skinte alltid i gjennom. 

LES OGSÅ: – Jeg spikret Wilkins’ sko til gulvet 

– Respektert av alle

Hans gamle lagkamerat Bryan Robson skriver følgende:

– Ray var respektert av alle og det var en ekte glede å kunne kjenne ham. Dette er et stort tap for fotballen, men et enda større tap for samfunnet.

Robson spilte med Wilkins på Englands ungdomslandslag da begge guttene var kun 17, og spilte senere sammen for både United og Three Lions.

– Vi ble veldig gode venner. Ray var en en fantastisk mann, en ekte gentleman som var utrolig høflig mot alle han møtte. Han hadde all tid i verden for alle innen fotballen – unge spillere, lagkamerater, trenere og selvfølgelig supportere.

– Jeg vil alltid huske scoringen hans mot Brighton i finalen i FA-cupen. Han hoppet over gjerdene da han scoret for å feire. Det var et spesielt øyeblikk som mange husker ham for, fordi lidenskapen hans og entusiasmen var så smittende.

(Saken fortsetter under bildet)

84 LANDSKAMPER: Wilkins og Robson spilte sammen for Three Lions.

– Ingen ville sagt noe vondt om ham

Den nåværende QPR-direktøren Les Ferdinand sier ingen hadde større innvirkning på hans karriere enn Ray.

– Den profesjonaliteten han viste var helt utrolig. Han satte standarden da han kom til QPR og viste alle hvordan man skal være som en profesjonell fotballspiller. Han trente hardere enn alle andre, satte standarden bedre enn alle andre og motiverte sine lagkamerater bedre noen andre.

– Du vil aldri høre noen si et vondt ord om Ray – det viser hvordan han var. Fotballens gentleman.

LES FLERE REAKSJONER HER: Wilkins har gått bort

Powered by Labrador CMS