Mourinho: – Zlatan er et alternativ fra start

José Mourinho nølte ikke da han fikk spørsmål om Zlatan Ibrahimovic er aktuell for en forestilling i tierrollen i juleprogrammet.

Publisert Sist oppdatert

Den ikoniske supersvensken returnerte rekordtidlig fra sin korsbåndsskade i november, før han ifølge Mourinho måtte trekke seg tilbake og redusere belastningen på kneet.

Onsdag scoret Ibrahimovic sitt første mål for Manchester United siden 3-0-seieren mot Sunderland 9. april.

Nå skal han stå klar til å levere United-fansen flere julegaver når mannskapet til Mourinho skal gjennom fire kamper på ni dager.

LES OGSÅ: – Valencia mister julekampene

– Zlatan som tier? Hvorfor ikke?

– Ja, han er et alternativ, svarte Mourinho da han ble spurt om Ibrahimovic på fredagens pressekonferanse før oppgjøret mot Leicester.

– Han spilte litt over én time (mot Bristol City) og er naturligvis klar til å starte kampen. 90 minutter er nok for mye, litt avhengig av motstanderen, men han er klar til å starte.

– Kan «løven» spille som en nummer ti?

– I forrige kamp brukte vi Romelu Lukaku som nummer ni og Zlatan som nummer ti. Det var i en periode da energinivået hans var på vei ned, men det er mye rom der tierrollen opererer, og selv da «Ibra» var en typisk nier, følte han seg mest komfortabel da han fikk rom. Så hvorfor ikke?

LES OGSÅ: Mkhitaryan med – Darmian og Blind vraket?

Sammenlignet juleprogrammet

I fjorårets juleprogram scoret Zlatan Ibrahimovic i to av tre kamper – mot Sunderland og West Ham.

Mourinho benyttet den gangen seg av 18 forskjellige spillere i de tre kampene og kom med et nytt stikk til Premier League og deres organisering av terminlisten.

På pressekonferansen bekreftet United-manageren at han er bekymret for manglende hvile for spillerne i juleprogrammet.

– Det er andre lag som er i samme situasjon som oss, og Leicester er et av dem. Vi gjorde en enkel undersøkelse som viste at det er stor forskjell på klubbene. Noen er veldig privilegert, mens andre åpenbart er i en gruppe som blir straffet med hensyn til terminlisten, i tillegg til at det er en gruppe i midten der jeg ville likt å være. Jeg vet at jeg aldri ville vært i «toppgruppen», men jeg ville likt å være midten.

– Tror du dette er bevisst?

– Det er et godt spørsmål. Dere ønsker at jeg skal straffes, ikke sant?

Mourinho ble også spurt om uttalelsene til Ryan Giggs, som i The Times stilte seg kritisk til Uniteds rekrutteringspolitikk de siste årene, men ønsket ikke å gi noen kommentar.

LES OGSÅ: Februar-programmet klart

Powered by Labrador CMS