Bekrefter at Rashford starter

BERN: – Vi kan bare starte med elleve. I morgen får dere se laget. Dere får diskutere de som starter, og ikke de som ikke spiller, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United gjester onsdag sveitsiske Young Boys i Bern, og tar med det fatt på en ny Champions League-sesong.

Rødtrøyene kommer fra to strake ligaseirer, men var uten spillere som Luke Shaw og Ander Herrera mot Watford.

Begge er trolig klar til dyst når sveitserne beseires onsdag. Både Shaw, Herrera, Diogo Dalot og Andreas Pereira, som ikke har vært i troppen de tre siste kampene, deltok på lagets treningsøkt i Sveits.

– Vi bestemte oss for at (Antonio) Valencia skulle bli igjen hjemme fordi han har et kne som ikke trenger kunstgress. Så vi har med oss Luke Shaw, som er tilbake på laget. Jeg har allerede fortalt ham at han kommer til å spille, sa Mourinho til united.no og de andre mediene som var på plass i Bern tirsdag ettermiddag.

– I tillegg har vi med oss Diogo, Ashley Young og (Matteo) Darmian som alle er klare til å spille.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN:

– Diskuter de som starter

Mourinho kunne også fortelle at Marcus Rashford med all sannsynlighet starter kampen mot Young Boys.

Engelske medier melder at Alexis Sánchez, som så mange ganger før var først ut av United-spillerne til trening på Stade de Suisse, vil sitte på benken.

– Han (Rashford) er med på laget. Men jeg vil minne dere om at vi bare kan starte med elleve spillere. Så snakk gjerne om de som faktisk skal spille i morgen, og ikke bare de som ikke skal spille. 

– Vi har Lukaku, Rashford, Mata, Alexis og Martial, og de kan ikke alle spille samtidig.

CL-BLOGGEN: Drømmeåpning i sikte?

PRESSEKONFERANSE: José Mourinho snakket med mediene i Sveits i nesten 20 minutter. Foto: Eivind B. Holth

Snakket om Federer

Young Boys-manager Gerardo Seouane presiserte overfor united.no tirsdag at han teller åtte spillere som kan score på Mourinhos lag.

Det blir nemlig ingen enkel oppgave for sveitserne, som slapp inn fem mål av Romelu Lukaku da de møtte Everton i 2015.

Det har blitt rettet en del fokus på Young Boys’ kunstgressunderlag før kampen, og at det kan ha negativ innvirkning på United.

Mourinho ønsker imidlertid ikke å kritisere forholdene.

– Jeg ønsker ikke å bruke kunstgress som en mulig unnskyldning før kampen. Alle vet det blir annerledes, sa portugiseren.

– Sveits er hjemlandet til kanskje tidenes tennisspiller (Roger Federer). Også han har sine favorittunderlag, men uansett underlag er han nødt til å vinne.

LES OGSÅ: (+) Kunstgress skaper bekymring

TRENING: United gjennomførte en kort treningsøkt på kunstgresset på Stade de Suisse tirsdag kveld. Foto: Eivind B. Holth

Ser forbedringer

Nå mener Mourinho at laget er på riktig spor.

Portugiseren synes United har spilt bra de tre siste seriekampene, også da de tapte mot Tottenham.

– Vi blir bedre. Vi har funnet en balanse i laget, spesielt når det gjelder konkurranseinstinkt. Vi har endret angrepsstilen vår, og vi har funnet en måte å forsvare oss på i ulike situasjoner.

– Vi fikk seks poeng fra to vanskelige bortekamper etter to strake tap. Nå er jeg fornøyd, men jeg var også fornøyd etter Tottenham-kampen. Ikke med resultatet, men med prestasjonen. Det var begynnelsen på våre forbedringer, sier han.

MED TIL SVEITS: Marcus Rashford starter med all sannsynlighet mot Young Boys.

– For tidlig å snakke om CL-tittelen

Manchester United møter Valencia, Juventus og Young Boys i turneringen. Bookmakerne har Juventus som favoritt, med United like under.

– Forrige sesong har ikke noe med denne sesongen å gjøre. Et lag som vinner Champions League må være fantastiske over hele linja, og må gå gjennom en lang rekke kamper. En må ikke vinne alle, men det er veldig tidlig å prate om våre sjanser før vi har spilt vår første. Jeg fokuserer på morgendagen.

United-sjefen er forberedt på tøffe kamper.

– Dette er blant de vanskeligste gruppene i turneringen. Vi har muligheten til å avansere, og det er fokuset vårt.

– Jeg har tapt i Sveits før, men dersom jeg taper i morgen, og vinner gruppen, sier jeg gjerne ja til det.

LES OGSÅ: Disse United-spillerne er med til Sveits

Powered by Labrador CMS