– Sanchez er fenomenal

Jose Mourinho snakker etter returen fra Dubai.

Publisert Sist oppdatert

Grunnet Uniteds Dubai-reise ble fredagens pressekonferanse avholdt noe senere enn normalt.

Da det først kom i gang ble den likevel interessant.

Mourinho klarte å si nok om Alexis Sanchez til i alle fall ikke å drepe United-fansens håp, og han kom også innom både Antonio Conte, Zlatan og Axel Tuanzebe.

Dette sa Mourinho fredag:

Hvordan var Dubai-reisen?

– Det var veldig bra i Dubai. Utrolige fasiliteter. Bedre enn hva noen klubber i hele verden har. Det var fint vær. Det var tre dager med bra trening. Vi hvilte ikke, vi utviklet ting. Forhåpentligvis bidrar det til at vi når et nytt nivå.

– Siden vi først spiller mandag, som vi var heldige med, så får vi også en dag ekstra nå som vi er tilbake.

Med fare for å opprøre deg. Dette er første gang vi snakker med deg siden Conte sa et par ting om deg…

– Når en person fornærmer en annen så kan man forvente et svar, eller forakt og stillhet. Han fornærmet meg først. Så reagerte jeg. Så vet jeg at den reaksjonen touchet innom det han føler sterkt på, at han ble såret. Så fornærmet han meg en andre gang, men nå svarer jeg ikke, nå endrer jeg, nå er det forakt. Og med forakt betyr det at saken er over for min del.

Det har vært mye prat de siste 24-48 timene om Alexis Sanchez. Tror du at du vil kjøpe spillere nå i januar og er han en spiller du er interessert i?

– Jeg vet ikke om det er rett å snakke om spillere i andre klubber (Sanchez). Hvis noen snakket om mine spillere, at vi er interessert i han eller han, så ville jeg ikke vært veldig fornøyd.

– Sanchez er også Arsenals spiller. Jeg vet ikke, men han skal vel også forsvare Arsenals farger i helga. Derfor vil jeg ikke snakke så mye om ham.

– Generelt så kan jeg likevel si at jeg og Uniteds styre ikke tror så veldig på overgangsvinduet i januar, vi tror ikke på det å kjøpe bare for å kjøpe, men vi tror at det er noen spillere i fotballverdenen, hvis man har en sjanse til å kjøpe dem, uansett når, så må man forsøke.

– Om Alexis Sanchez kan jeg ikke si ett ord. Det eneste jeg kan si er det samme som alle sier, at han er at han er en fenomenal spiller. Men han er en Arsenal-spiller. Jeg synes ikke jeg skal si så mye mer enn det.

Hvordan er egentlig situasjonen til Zlatan Ibrahimovic?

– Zlatan er skadet.

– Han er ikke helt fornøyd med det. Han kjempet som en tiger, som han liker å si, for å komme tilbake, som han gjorde. Han fikk noen minutter her og der, men han følte seg ikke helt bra.

– Han snakket med andre leger og fikk andres meninger og så bestemte vi oss for å stoppe comebacket. Datoen for når han er tilbake er i slutten av januar eller starten av februar. La oss håpe at han føler seg i bedre slag da.

Hva med spillere ut? Mkhitaryan eller Axel Tuanzebe?

– Tuanzebe er en veldig god spiller, men som ikke får mange muligheter til å spille her. Men han er vår spiller, og vil forbli det. Vi gir ikke opp en så talentfull spiller, men vi ser på et lån ut sesongen.

– Vi er litt redd for skader og om vi trenger ham. Vi har jo Bailly skadet, vi er ikke skadefrie, så vi avventer avgjørelsen helt frem til slutten av overgangsvinduet.

– Hvis vi ikke har nye skader da, hvis Bailly er tilbake da, så vil det nok være bra for Axel å dra på lån ut sesongen.

Hva tenker du om Stoke, nå som de står uten manager?

– Stoke har jo en manager, selv om det ikke er Mark Hughes.

– Fra utsiden virket det som om (den midlertidige manageren, Eddie Niedzwiecki) er en fyr med fantastiske kvaliteter til å gjøre jobben for Stoke. Det føles som om Stoke-teamet var ganske samkjørt, så jeg tror ikke at det er så vanskelig for spillerne. De trener sikkert på samme måte, så jeg forventer ingenting annet enn en tøff kamp, sa Mourinho.

Og det var det.

Merk: Del 2, den sperrede delen, kommer først lørdag kveld klokka 23.30 skandinavisk tid.

Powered by Labrador CMS