– Vi har vært bedre på alt i år

Det sa José Mourinho allerede før pressekonferansen. Derimot hadde han ingen oppløftende meldinger vedrørende skaden på Marouane Fellaini — og, han innrømmet at United spiller for andreplassen.

Publisert Sist oppdatert

Overfor klubbens egen tv-kanal bekreftet manageren før pressekonferansen at Marouane Fellaini er skadet, men også at Zlatan Ibrahimovic og Eric Bailly kan være tilbake på fotballbanen innen utgangen av denne måneden.

Når det gjelder Fellaini, sa Mourinho følgende:

– De (det medisinske støtteapparatet) jobber fortsatt med ham. Det er en skade. Jeg føler personlig sympati med ham, men også med laget, for han er en viktig spiller for oss.

Om Bailly og Zlatan:

– De er  utpå og jobber, men fortsatt ikke sammen med de øvrige spillerne. De er derfor ikke veldig nær en retur. Derimot ønsker jeg å tro at de vil være tilbake ved Champions League-tider, altså rundt slutten av måneden.

————————————————————

PRESSEKONFERANSEN:

Manageren ankommer med München-klokken på trøyen, og blir  umiddelbart bedt om en kommentar:

– Dette har alltid, fra lenge før jeg ble United-manager, vært del av min fotballkultur og mitt liv, for det var en så tragisk hendelse. Som United-manager betyr det sikkert litt mer, men det angår likevel alle som er involvert i idrett.

– Ulykken er også en viktig hendelse i Manchester Uniteds historie. Reaksjonene, styrken og samholdet etter at det som skjedde … og morgendagen blir en viktig dag å vise respekt, lidenskap for klubben, respekt for de involverte og deres familier, og det blir en dag for å spille god fotball og skape glede rundt oss.

– Men kampen blir ikke viktig for oss på grunn av München-tragedien, den blir viktig fordi vi trenger poeng. Vi må forsøke å bli nummer to. Det er en posisjon vi har hatt hele sesongen etter at vi lå øverst i et par uker. Siden har vi lagt på andreplass. Jeg kan ikke huske at vi har vært nummer fire, fem eller seks, så vi har lagt her opp hele sesongen.

– Mye bedre enn i fjor

– Vi har på alle måter vært bedre enn forrige sesong, poengmessig, posisjon, scoringsantall, færre innslupne; vi har vært bedre på alt. Derfor må vi nå forsøke å holde oss der vi er. Det er ikke enkelt, for vi har vanskelige motstandere rundt oss.

– Chelsea er regjerende mestere, markedet har vært fantastisk, Liverpool har et stort lag, Arsenal har forsterket seg, Tottenham har et fantastisk lag og de ligger fem poeng bak oss. Så vi gjør det ganske bra. Likevel har det vært noen negative øyeblikk, og onsdagen var ett av dem.

– Men det er veldig viktig for oss å gjøre det bedre enn forrige sesong. Vi må  forsøke å vinne noe. Gjør vi ikke det, må vi prøve å bli bedre neste sesong.

Om Marouane Fellaini:

– Jeg har ikke godt nytt å melde. Egentlig har jeg ikke nyheter i det hele tatt, for jeg vil ikke si noe på grunnlag av de første undersøkelsene. Men det ser ikke bra ut. Han har problemer med kneet, det samme som tidligere, selv om dette er en annen type skade.

MOURINHO bekreftet at en kneskadet Marouane Fellaini kan bli ute i mange uker.

Hvordan føles det å ligge så langt bak City på dette tidspunkt av sesongen?

– Det får meg til å føle at de gjør det veldig, veldig bra, at de ikke lar noen nærme seg. Så enkelt er det. Med så mange poeng og fremgangen de har vist fra forrige sesong. Avstanden er så stor at vi andre kjemper en åpen kamp om andre-, tredje-, fjerde-, femte- og sjetteplass, mens førsteplassen i praksis er avgjort.

– Jeg kan ikke si at vi, Tottenham eller Chelsea gjør det dårlig, for vi har tatt et anstendig antall med poeng, men City startet sterkt og har holdt det gående. De har også vunnet kamper de ikke har fortjent å vinne — men jeg gir dem all honnør, for de har presset på for en avgjørende, sen scoring, og vunnet på overtid. De har klart å få det til. Der ligger årsaken til den store avstanden.

Angående Fellaini igjen. Dere har hatt noen alvorlige kneskader i den senere tid. Snakker vi om at denne kan være like alvorlig?

– Nei, nei, nei, kneet er ikke ødelagt, det er ikke korsbåndet, det er ikke snakk om at noe er avrevet, så vi drar det ikke så langt. Men vi trenger ham, og Champions League nærmer seg. Vi har mange tøffe kamper foran oss. Sannsynligvis vil vi måtte klare oss uten ham i noen uker; jeg vet ikke. To, tre, fire, fem, jeg kan ikke svare på det nå.

Du ble spurt om Zlatan forleden; har du pratet med ham siden (om ryktene)?

– Nei, jeg snakker ikke med spillerne om det som står i mediene. Jeg ser ham hver eneste dag, både før og etter trening. Han har ikke nevnt noe om det til meg, så jeg går ut fra at det ikke er noe i ryktene.

Andre del av pressekonferansen følger som vanlig sent fredag kveld, klokken 23.30.

Powered by Labrador CMS