Mourinho om kjøp og salg

Fredagens pressekonferanse hadde et klart hovedfokus.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag klokka 16 gjester United Stoke i et forsøk på å komme tilbake på vinnersporet i Premier League.  Poeng mot Mark Hughes’ mannskap vil også bety en 17. strake kamp uten tap.

Fredag møtte manageren pressen i forkant av kampen, og under den seansen ble overgangvinduet i januar fokus.

Kanskje ikke så rart siden Memphis Depay da akkurat hadde blitt bekreftet solgt til Lyon.

LIVE FRA MOURINHO FREDAG:

Hvorfor lyktes ikke Memphis her? Og hvor skuffet er du over at det ikke fungerte?

– Jeg synes det er vanskelig å svare på hvorfor det ikke fungerte for Memphis. Det fungerte jo heller ikke for ham her forrige sesong. Men i stedet for å si hvorfor det ikke fungerte, så er det lettere for meg å si at han var veldig profesjonell. At han ikke var svært profesjonell er helt feil.

– Noen bilder som er tatt av ham, i en fancy bil eller kledd på en spesiell måte, det gir et helt feil bilde.

– Han respekterte alle, han jobbet hardt, han var frustrert fordi han ikke fikk sjanser, men jeg har bare gode ting å si om ham.

– Det eneste jeg eventuelt kunne si om grunnen er at han spiller i en rolle  hvor vi har veldig mange spillere. Kantspillere er det vi har mest av. Derfor er det vanskelig å få mange sjanser. Vi har aldri problemer i den rollen. Vi har Lingard, Mata, Rashford, Martial, Mkhitaryan, Young og også Rooney. Vi har trøbbel med å gi alle sjansen selv når jeg rullerer. Jeg har hatt sju mann til den rollen. Men Memphis er en fantastisk profesjonell spiller, men vi hadde for mange i denne rollen

josem1
POSITIV: Memphis Depay får skryt for holdningene av Jose Mourinho.

Er det derfor dere har med en avtale som gjør at dere kan hente ham tilbake?

– Selvsagt. Fordi potensialet er veldig bra.  Da Mr. Van Gaal bestemte seg for å kjøpe ham så var det et fornuftig valg. Han var ung, men Van Gaal kjente ham fra landslaget og nederlansk liga. Den nederlandske ligaen er ikke toppnivå, men han visste veldig mye bra. Så lyktes han ikke her, men han er veldig ung. Derfor var det viktig at klubben har en slags kontroll over talentet hans. Vi ønsker at han spiller bra i Lyon, og kanskje han kan komme tilbake. Alle her liker ham.

Du har solgt to spillere nå. Vil du gjøre noe med det nå eller vente til sommeren?

– I noen posisjoner har vi nok spillere. Jeg må også tro at vi avanserer i cupene, det betyr enda flere kamper, og antallet kamper i april og mai, med Europa League på torsdager og Premier League på søndag, siden jeg ikke tror vi får den bonusen med at noen av ligakampene flyttes til mandager, så får vi kanskje litt problemer i noen posisjoner. Men skademessig ser det veldig bra ut. Forhåpentligvis slipper vi altfor mye problemer ut sesongen.

Betyr det at du kanskje henter inn noen eller er timingen feil?

– Det er alltid best å hente spillere om sommeren. Januar er mer et nødmarked, hvor man kan forsøke å løse noen problemer, hvor man forsøke å gi troppen en boost, men det er ikke et lett marked.

jose3
UKJENT FOR MEG: At Ashley Young skal være aktuell for Kina.

Er du villig til å slippe flere? For eksempel Bastian eller Ashley Young?

– Jeg tenkte ikke en gang på at Morgan eller Memphis skulle forsvinne. Vi lot dem dra fordi rett tilbud kom fra Everton og Lyon. Jeg har også sagt at spillere som ikke er fornøyd her, siden de ikke får nok spilletid, det er ikke menneskelig å stoppe dem fra å dra så lenge tilbudene er korrekte.

Kan Ashley Young ende i Kina?

–  Jeg vet ikke noe om Young og Kina. Jeg har ikke hørt noe om det før jeg hørte om det i media, så jeg kan ikke si noe om det før Young selv eventuelt tar kontakt med meg om det.

Dere har en lang rekke med kamper uten tap nå….

– (avbryter) Jeg tenker ikke på den rekka. Jeg bryr meg ikke om den. Vi spiller ikke noen kamp i et forsøk på å forlenge den til 18 eller 20. Overhodet ikke. Det handler om å vinne hver enkelt kamp. Det er det vi forsøker. Om vi taper så gjør vi det, da mister vi den rekka uten tap, men vi reiser ikke til Stoke for å forsvare den veldig fine rekka med kamper uten tap.

City-manageren sier at hans lag er ute av gullkampen, og de er over dere på tabellen…Betyr det at dere er ute av gullkampen?

– Jeg kommenterer ikke hva Pep sier…

Før selve pressekonferansen sa han følgende til MUTV om skadesituasjonen.

– Det ser bra ut. Vi har noen små problemer, men det er normalt. Situasjonen er bra.

 

Powered by Labrador CMS