– Jones er en modig mann

Reaksjoner: José Mourinho roser Phil Jones og den nykomponerte forsvarsfireren etter 3-1 mot Swansea.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United tok en svært etterlengtet trepoenger mot Swansea sent søndag ettermiddag. To mål fra Zlatan og ett av Pogba sendte bortelaget opp til en 6. plass på tabellen, åtte poeng bak ligaleder Liverpool.

Med en rekke skader i forsvarsleddet, var José Mourinho nødt til å stille med en nykomponert forsvarskvartett, bestående av Phil Jones, Ashley Young, Matteo Darmian og Marcos Rojo.

De gjorde imidlertid sakene sine godt, og Swansea skapte knapt en sjanse før de reduserte 20 minutter før slutt på sitt første skudd på mål. Seieren var derimot aldri truet, og United holdt waliserne på avstand og vant komfortabelt 3-1.

Zlatan Ibrahimovic

zlaswa

– Nei, så lenge vi skaper sjanser, som jeg alltid har gjort, så visste jeg at målene til slutt ville komme for meg. Det viktigste idag var seieren. Målene mine vil fortsette å komme, sa Zlatan.

– Jeg tenker ikke noe over den «rekorden» (400 mål), jeg prøver bare å fokusere på å score så mye som mulig mens jeg spiller, men det er mange mål. Det er nok flere mål enn noen har kamper, så jeg er fornøyd med det, sier han.

– Laget er ikke 100 prosent ennå, men vi jobber veldig hardt. Vi har hatt noen uheldige kamper der vi burde ha vunnet, men klarte det ikke. Så har vi hatt noen kamper der vi har tapt og spilt dårlig. Men vi trener og fighter hardt, men fokuset og målene våre er de samme. 

Svensken fikk også sitt femte gule kort etter en duell med Leroy Fer, en avgjørelse han ikke var helt enig i.

– Jeg trodde vi kunne spille tøft i England? Jeg spilte litt for hardt og fikk et gult kort. Men hva var det for? Kanskje jeg var for trøtt til å høre hva dommeren begrunnet det med, mente en irritert Zlatan.

José Mourinho

jmty

Han måtte selv se kampen fra tribunen, men var naturligvis svært glad på spillernes vegne etter kampslutt, og spesielt sin nykomponerte forsvarsrekke.

– Jeg er veldig glad på deres vegne, og spesielt spillere som Ashley Young, som spilte utenfor sin egen posisjon. Og Phil Jones som er en modig mann, som sier at han er klar for laget, selv om han ikke var det. Etter to-tre måneder uten å sparke en ball var han klar her oppe (peker på hodet), men han gjorde en solid prestasjon.

– Jeg er også glad for Marcos (Rojo) som spilte sin tredje strake kamp. Jeg er også glad på Matteos vegne, fordi venstreback ikke er hans foretrukne posisjon, men de hadde en god defensiv linje og jeg er veldig fornøyd med dem, sier portugiseren.

Om Zlatan sa portugiseren følgende:

– Jeg visste ikke at han hadde det (400 mål). Jeg vet bare at han er en stor spiller for laget. I dag scoret han og han scoret ikke i de siste fire, fem kampene, men det betyr ikke så mye. Det er en ting å ha en spiss som scorer og ikke gjør noe annet. Det er en annen ting å ha en spiss som ikke scorer, men som gjør alt annet. Og under perioden han ikke scoret gjorde han alt annet for laget. Men jeg er glad han scorer igjen, sier Mourinho, som også ga ros til midtbanen.

– Jeg synes Michael (Carrick) var stabiliteten selv, Marouane (Fellaini) var balansen og Paul (Pogba) var friheten, og alle tre sammen betydde en prestasjon som var veldig positiv for oss, sier han. 

Phil Jones

ZLATAN1

– Jeg var veldig fornøyd med å få en startplass. Jeg har jobbet veldig hardt for å komme tilbake hit jeg er i dag. Det har vært mange vanskelige måneder der jeg har sett gutta spille og ikke fått muligheten til å bidra selv.

– I dag var selvfølgelig en god følelse for meg og jeg er veldig fornøyd, sier Jones.

Powered by Labrador CMS