– Vanskelig, men givende

Etter nederlaget i München var det en tankefull United-manager som reflekterte over en vanskelig oppkjøring.

Publisert Sist oppdatert

– Endelig er den over. Det har vært en veldig vanskelig, men givende sesongoppkjøring for oss, sa Mourinho til MUTV i etterkant av den blodfattige forestillingen på Allianz Arena. 

Selv om laget hans ble stående på bakfoten og var nest best gjennom samfulle 90 minutter, fant han likevel positiver å ta med seg fra oppgjøret.

LES OGSÅ: Blir en vanskelig sesong om vi ikke får noen

– Spillerne; de var nok en gang fenomenale. De kunne ikke ha gjort det bedre enn de gjorde. Det ble en fantastisk erfaring for dem, skrøt han etter 0-1-nederlaget, og trakk spesielt frem de unge som slapp til utover i andre omgang:

– De stilte sitt sterkeste lag

– Det var øyeblikk da jeg kikket inn i feltet, og der befant Axel [Tuanzebe] seg på venstre midtstopperplass, Demetri [Mitchell] på venstre vingback, [James] Garner til venstre på midten og Chong.

– Samtidig var det [Robert] Lewandowski på Axel, [Arjen] Robben på Mitchell, [Leon] Goretzka på Garner og [Niklas] Sule på Chong.

– Det var fantastisk, absolutt fantastisk å se.

– Bortsett fra [Corentin] Tolisso, stilte de med sitt beste lag, konstaterte Mourinho, som igjen måtte klare seg uten Romelu Lukaku, Paul Pogba og Jesse Lingard.

– Igjen, det var en fantastisk erfaring, men likevel vanskelig å overføre dette til det vi ønsker å få til i Premier League.

Skader på to

Både Ander Herrera og Eric Bailly måtte ut med skader i søndagens oppgjør, uten at Mourinho kjente til omfanget umiddelbart etterpå.

– Vi vet ikke ennå hvordan det er med Ander og Eric, men de har spilt mye og dette ble nok en tøff økt for dem. For alle de andre gikk det greit, og i morgen [mandag] får de fri.

ANDER HERRERA – fikk seg en smell og måtte ut med skade.

Fra nå av er det alvor

Nå har laget lagt bak seg seks treningskamper i det Mourinho hele tiden har omtalt som en vanskelig sesongoppkjøring. Nå starter alvoret, også det uten flere av klubbens viktigste kort:

– Vi må derfor organisere uken på en måte som gir oss friske spillere til fredag, når Premier League starter.

– Da spiller vi for alle poengene, og det må vi gjøre med de spillerne vi har. Det er ikke tid for å sette seg ned og gråte, så vi må gå til oppgjøret [mot Leicester] med våre beste tilgjengelige spillere og med riktig mentalitet, avsluttet José Mourinho.

Powered by Labrador CMS