– Problematisk at spillere avbryter ferien

Flere instanser reagerer på at spillere må returnere tidlig fra ferie.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka ble det kjent at Marcus Rashford og Phil Jones avbryter sine ferier for å hjelpe Manchester United.

Så skal José Mourinho også ha bedt Paul Pogba, Jesse Lingard og Romelu Lukaku om å gjøre det samme. 

I Chelsea har Ruben Loftus-Cheek allerede vært i aksjon på treningsfeltet, bare drøye to uker etter at han forlot Russland med resten av England-troppen.

Det kan faktisk vise seg å være problematisk, melder The Times.

Krav på fem uker ferie

Spillere i England undertegner en standardisert spillerkontrakt med klubbene sine, utformet av PFA (Professional Footballers Association).

I den understrekes det at fotballspillere i England har rett på fem ukers ferie i løpet av året – og tre av disse ukene kan tas sammenhengende.

Det er også en klausul som skal sørge for at spillerne ikke blir satt under press fra klubbene sine for å returnere tidlig fra ferier.

Returnerer: Marcus Rashford skal ha gått med på å avslutte ferien tidligere enn planlagt.

FIFpro, spillerunionen, har allerede utrykt sin bekymring over situasjonen. 

De mener at de kjenner til minst 15 spillere som allerede har figurert for klubblaget sitt to til fire uker etter sommerens VM-sluttspill. En kilde i spillerunionen har også ha uttalt at de vet om flere tilfeller der spillere føler seg ofre for «følelsesmessig utpressing» fra deres respektive klubber. 

Det nevnes ikke hvilke spillere, eller klubber det er snakk om.

– Nå vet jeg hvem som er klare

Etter tapet mot Liverpool poengterte Mourinho blant annet at Antonio Valencia hadde nytt ferien sin for godt, og at Anthony Martial burde ha returnert til USA etter at barnet hans ble født.

– Dette er ikke et skritt i noen retning. Majoriteten av de som spilte for oss i dag, skal ikke spille for oss neste sesong. Flere av de er ikke engang i klubben da. Jeg har heldigvis modige spillere, de som alltid møter opp og er klare for å jobbe for laget. Det er ikke et skritt i noen retning, men kanskje et for meg slik at jeg blir bedre kjent med spillerne. Nå vet jeg hvem som er klare, og hvem som ikke er det, la Mourinho til. 

Oppgitt: José Mourinho ønsker bedre spillerutvalg under oppkjøringen.
Powered by Labrador CMS