Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

– Jeg hadde et godt forhold til Mourinho, men en dag hadde alt endret seg

Fem dager etter møtet på Tottenham Hotspur Stadium går Paul Pogba hardt ut mot José Mourinho og hans håndtering av spillerne i United-garderoben.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Premier League-rettighetshaver Sky Sports forklarer franskmannen at han ikke aner hvorfor det skar seg mellom ham og Mourinho. Pogba forteller også at Ole Gunnar Solskjær aldri ville håndtert spillerne sine på samme måte som den kontroversielle portugiseren gjorde.

– Jeg hadde et godt forhold til Mourinho. Det kunne alle se, sier Pogba.

– Men en dag ante jeg ikke hva som hadde skjedd. Det var det som var så rart med Mourinho, og jeg kan ikke forklare det. Jeg vet ærlig talt ikke hva som skjedde.

Pogba ble hentet tilbake til Old Trafford fra Juventus som verdens dyreste fotballspiller under Mourinho, men havnet etter hvert i unåde hos portugiseren.

I september 2018 kulminerte det hele med en kald Mourinho-skulder til en forundret Pogba foran kameralinsene på Carrington. Rykter skal ha det til at den daværende United-manageren bevisst iscenesatte hele seansen.

Da Mourinho var ferdig på Old Trafford noen måneder senere skal Pogba ha markert sparkingen med en seiersdans, ifølge The Sun. 

Paul Pogba and Jose Mourinho video: Manchester United duo in tense exchange just 24 hours after EFL Cup exit | London Evening Standard | Evening Standard
ISFRONT: En diskusjon mellom Paul Pogba og José Mourinho ble filmet på Carrington i 2018. Skjermdump: Sky Sports

– Solskjær vil aldri gå imot spillerne

I Sky Sports-intervjuet blir Pogba bedt om å utdype forskjellene mellom Mourinho og Solskjær.

– Begge ønsker å vinne, selvfølgelig, men det jeg har nå med Ole er annerledes, sier Pogba.

– Han vil aldri gå imot spillerne. Han vil aldri sette dem til side som om de ikke eksisterer lenger. Det er forskjellen mellom Mourinho og Ole.

Klippet fra intervjuet nedenfor viser en rolig og avslappet Pogba som forteller om sitt forhold til Mourinho uten stor dramatikk:

Luke Shaw brukes som et eksempel på en United-spiller som har blomstret etter at Mourinho forsvant. Portugiseren skal ha vært enda tøffere med venstrebacken internt enn han var utad via mediene.

– Kanskje det fungerer bedre for Ole fordi han har et godt forhold til folk. Alle trenere håndterer spillerne på ulike måter, og som spiller må du noen ganger tilpasse deg. Noen ganger passer det deg, andre ganger passer det deg ikke, sier Pogba.

– For Luke sin del har det åpenbart hjulpet ham masse. Han hadde det vanskelig under Mourinho, og han har bevist hvilke kvaliteter han har.

Manchester United Training Session
NYE TIDER: Paul Pogba virker å trives i Edinson Cavanis selskap på Carrington.

– Typisk Mourinho-kommentar

Forrige helg lyktes Pogba og Solskjær med å revansjere høstens 1-6-tap for Mourinho og Tottenham.

Franskmannen spilte en sentral rolle i 3-1-seieren, der Fred, Edinson Cavani og Mason Greenwood scoret målene.

Etter kampen var Mourinho mest opptatt av Solskjærs metaforbruk foran kameraene i forbindelse med Sons angivelige overspill som førte til en annullering av Cavanis første mål.

Det overrasket ikke Pogba.

– Vi fikk det resultatet vi ønsket oss. Det vet Ole, og vi nøt øyeblikket fordi vi vet at Mourinho vet, og vi vet hva han liker. Vi trenger ingen ordkrig. Vi fokuserer bare på oss selv, sier Pogba.

– Han tapte kampen, og da ønsker ikke han å snakke om det. Da vil han heller snakke om faren til «noen». Det er det han gjør. Det er veldig typisk Mourinho, og alle vet hvordan han er.

Dagen etter 2-0-seieren mot Granada konkluderer lokalavisen med at Pogba har blitt en av Solskjærs viktigste spillere.

Likevel hersker det stor usikkerhet rundt stjernens fremtid på Old Trafford. Pogbas kontrakt går ut i 2022.

Powered by Labrador CMS