– Vi anker!

OPPDATERT: United skal nå ha informert UEFA om at klubben anker dommen mot Phil Jones.

Publisert Sist oppdatert

Både Daily Mail og The Independent melder at Manchester United har bestemt seg for å anke straffen på to kampers karantene som Jones ble ilagt etter angivelig å ha skjelt ut dopingkontrollørene i kjølvannet av vårens Europa League-triumf over Ajax i Stockholm. 

Dommen, som ble gjort kjent tidligere denne uken, medfører at United-stopperen mister neste ukes Supercupfinale mot Real Madrid og første kamp i høstens gruppespill i Champions League.
I tillegg til kampnekten ble Jones også ilagt en bot på 5000 euro (£4.500) for ikke «umiddelbart å ha innfunnet seg på kontrollrommet».

Etter onsdagens kamp mot Sampdoria, ga José Mourinho uttrykk for at straffeutmålingen er altfor streng, og utelukket ikke at det kunne bli aktuelt med en anke. Og, ifølge de to ovennevnte kildene, er avgjørelsen nå tatt. Det blir ankesak.

Risikerer ytterligere straff

Ifølge The Independent har United nå frem til mandag med å legge frem en skriftlig redegjørelse for klubbens (og Jones’) grunner til at man mener straffeutmålingen er for streng. Samtidig vet klubben at den påtar seg en viss grad av risiko. Dersom anken avslås, vil det nemlig kunne føre til straffeskjerpelse.

Uansett — nå som katten tilsynelatende har blitt sluppet ut av sekken, gjenstår det å se hva som til syvende og sist blir utfallet. Det kan naturligvis skje at klubben får gehør for sine synspunkter, og at Phil Jones likevel får grønt lys til å spille tirsdagens Supercupfinale i makedonerhovedstaden Skopje. Det er lov å drømme…

OBS: United.no presiserer at det ikke foreligger noen offisiell uttalelse fra Manchester United. 

Fra tidligere:

“Dere kan jo bare prøve å sette dere i hans (Phil Jones’) posisjon.”

José Mourinho

I etterkant av onsdagens treningskamp mot Sampdoria i Dublin, utelukket ikke United-manageren at det kunne bli aktuelt å anke dommen mot Phil Jones. 

Mourinho forklarte også bakgrunnen for hvorfor han mener straffen etter hans mening er urimelig og bare av den grunn bør forsøkes omgjort.

– Dere kan jo bare prøve å sette dere i hans posisjon, innledet han:

– Han hadde nettopp vunnet et europacuptrofé og lyst til å feire sammen med lagkameratene, lyst til å få kjenne på pokalen, få sin medalje, være med på bildene. Og så vil isteden en lege låse ham inne på et lite rom på grunn av en dopingkontroll.

– Ingen vanlig fotballkamp

Omsider fikk også PHIL JONES nærkontakt med EL-pokalen.

– I en slik situasjon mener jeg at det er veldig vanskelig å kontrollere noen som helst, og det bør UEFA ta med i sin vurdering. Dette var ingen vanlig fotballkamp; det var en finale, og jeg mener at det ville vært mye enklere for dopingkomitéen å ha noen til å passe på ute på gressmatten; passe på at det ikke skjedde noe galt, og se at han kun var et menneske som ønsket å feire.

– Jeg synes ikke at det er noen rettferdighet i dette, og derfor tror jeg det er riktig å si at hver eneste en av oss ville ha reagert negativt i en slik situasjon, sa Mourinho, og antydet at han vil støtte Jones i en eventuell ankesak.

– Opp til ham selv

– Hvis jeg var ham (Phil Jones), ville jeg ha gjort det (anket). Men gjør han det, risikerer han samtidig mer straff. Så jeg vet ikke helt. Derfor overlater jeg avgjørelsen til ham selv, sa en tydelig oppgitt Mourinho.

I tillegg til Jones må manageren også må klare seg uten Jones’ midtstoppermakker, Eric Bailly, i Skopje. Ivorianeren er som kjent utestengt etter utvisningen i vårens Europa League-oppgjør mot Celta Vigo.

Powered by Labrador CMS