Phelan vil ha sportsdirektør

Strukturelle endringer må til før Phelan vil sette penn til papir og binde seg til klubben permanent.

Publisert Sist oppdatert

Noe av det første Ole Gunnar Solskjær gjorde da han i desember ble midlertidig manager for Manchester United var å hente Mike Phelan fra Central Coast Mariners, og gjøre ham til en del av trenerteamet. 

Etter at Solskjær fikk jobben permanent har han ikke lagt skjul på at han vil ha assistentmanageren sin med videre.

Det er forventet at Phelan skriver under for Manchester United og fortsetter som en del av Solskjærs mannskap. Men i følge Daily Mail vil 56-åringen først ha forsikringer om at strukturelle endringer vil skje i klubben:

Ansettelsen av en teknisk direktør.

Komplisert og uoversiktlig

Phelan synes at oppsettet i dag er for komplisert og vil etablere en klarere linje for kommunikasjon mellom trenerstaben og toppledelsen i klubben.

På lik linje med Phelan skal Solskjær også være overrasket over utviklingen i rekrutteringssystemet, som har vokst seg til 58 speidere.

SOLSKJÆRS NUMMER 2: Mike Phelan ble hentet til Manchester rett etter at Solskjær ble annonsert som midlertidig manager. Men hvilken rolle blir hans neste?

Solskjærs forgjenger José Mourinho adresserte også denne utfordringen. 

Klubben skal ønske å få en teknisk direktør på plass allerede før neste sesong er i gang. Phelan, som ble hentet fra en rolle som sportsdirektør i Central Coast Mariners, har blitt diskutert som et alternativ.

Les også: – Neville ville vært perfekt som sportsdirektør.

Dempsey blir værende

Solskjær selv har utalt at han er optimistisk med tanke på en fremtid med Phelan, og omtalte ham som en viktig nøkkel for klubben.

Nordmannen skal også ha fortalt spillerne at trenerteamet vil bli værende. Det betyr at Mark Dempsey, som var Solskjærs assistent i Molde og Cardiff, trolig blir i klubben.

Powered by Labrador CMS