– Valencia mister julekampene

Her kan du lese hva José Mourinho sa før og under fredagens pressekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Før fredagens pressekonferanse sa José Mourinho til MUTV at troppen er den samme som den har vært i det siste. Samtidig minnet han om at han gjorde en del forandringer foran onsdagens cupkamp mot Bristol City.

– Dermed ble det mulig å hvile en del spillere, spesielt de som var heldige nok til ikke å reise med oss, sa han, med henvisning til at turdeltakerne ikke rakk hjem igjen før klokken 05 torsdag morgen.

Deretter fulgte altså pressekonferansen, som forløp slik:

God ettermiddag og god jul!
– Takk for det, og det samme til dere og alle andre – uansett draktfarge!

Er det en god jul for José Mourinho, som manager for Manchester United?
– Når Leicester-kampen er over, da er jeg José Mourinho.

Forleden kveld sa du at du tvilte på enkelte spilleres motivasjon. Har du tatt noen avgjørelse med hensyn til enkelte spilleres fremtid her?
– Nei, jeg tar ikke avgjørelser på bakgrunn av én kamp.

Så dette var en av de forestillingene som bare skjer av og til?
– Nei, jeg tror, først og fremst, at dere liker å snakke om den som taper, men her bør dere kanskje heller prate om dem som vant – sånn som jeg sa etter onsdagens kamp.

Jeg kunne ha kritisert spillerne, det kunne jeg, men så tenker jeg som så at de også gjorde nok til at det kunne ha blitt seier.

– De [Bristol City] var heldige, men de kjempet hardt for å lykkes. Dette var et av de nydelige øyeblikkene som kan skje i fotball, at et lag fra en lavere divisjon vinner en cupkamp mot en av gigantene.

– Fotballen har nå endret seg så mye dit hen at klubber fra lavere divisjoner er svært profesjonelle. Så dette kan skje igjen.

– Ja, jeg kunne ha kritisert spillerne, det kunne jeg, men så tenker jeg som så at de også gjorde nok til at det kunne ha blitt seier. De forsøkte, og var det eneste laget folk trodde kunne vinne. Men vi tapte; dette er fotball. Nå ser vi fremover, og det må vi gjøre raskt, for i morgen har vi en ny kamp.

Om de kan kjempe om en Europa League-plass? Ja, det tror jeg. Jeg tror de er like gode som før.

Når du tenker tilbake på da Leicester vant ligaen; var det det ultimate fotballeventyret, og hvordan tror du forventningene i klubben har endret seg siden?
– Jeg synes de var fenomenale den sesongen, men samtidig nøt de godt av at ingen av de vanlige favorittene hadde noen god sesong.

– Når det gjelder forventningene nå, tror jeg at det er veldig vanskelig for dem å drømme om at noe slikt vil skje igjen dersom de beste klubbene presterer.
Men de gjør det bra. De er bra posisjonert; intet drama, ingen frykt. Om de kan kjempe om en Europa League-plass? Ja, det tror jeg. Jeg tror de er like gode som før.

Hvordan er forventningene til deg, til laget …?
– Til meg? Jeg vet ikke, det er dere [som skaper forventninger], ikke jeg.

Med tanke på at Manchester United ga deg denne utfordringen, så har du vel en forventning …
– Forventningen er å gå til hver kamp med en plan om å vinne. Og det er det vi gjør. I kamper vi har tapt har vi kjempet til siste slutt. Vi har tapt … om jeg ikke tar feil, 2-1, 2-1, 1-0 … så vi har kjempet i hver eneste kamp for et best mulig resultat. Vi gjør vårt beste. Mer enn det kan vi ikke love.

Om skadesituasjonen:

Hvordan går det med Marouane Fellaini?
– Hvordan det går? Han er ikke tilgjengelig.

Blir han tilgjengelig i løpet av julen?
– Det vet jeg ikke.

Michael Carrick?
– Nei.

Er det noe tidsperspektiv på noen av dem?
– Nei, ikke for julen.

Hvordan er den generelle situasjonen i troppen foran denne hektisk perioden; Valencia og folk som det …
– Nei, Valencia er ute, Eric Bailly opereres nå, eller er nettopp ferdigoperert … Hvem andre? Ingen andre …?

Og det var det.
Dessverre viser det seg altså at Antonio Valencia er satt ut av spill for hele juleperioden, og det samme synes å være tilfelle for Marouane Fellaini.

Del 2 av pressekonferansen vil som vanlig bli tilgjengelig først fra klokken 23.30 i kveld.

Powered by Labrador CMS