– Hvis et lag fortjente å vinne, var det oss

KAMPREAKSJONER: José Mourinho var full av ros etter triumfen mot gamleklubben.

Publisert Sist oppdatert

United kom under mot Chelsea, men viste styrke og karakter og snudde toppoppgjøret til sin fordel.

Dermed har de røde djevlene seks poeng ned til Chelsea på femteplass, og tok et langt steg mot CL-plass neste sesong.

LES OGSÅ: United.no-børsen hyller Lukaku

– Slo et fantastisk lag

Etter oppgjøret snakket en fornøyd José Mourinho med Sky Sports.

Portugiseren mener de røde djevlene fortjente tre poeng, og at de slo et fenomenalt Chelsea-lag.

– Det er en grunn til at de ble mestere forrige sesong, det er en grunn til at de spilte som de gjorde mot Barcelona og det er en grunn til at de startet som de gjorde mot oss. Så vi slo et veldig godt lag. Vi var nødt til å være organiserte, følge kampplanen og vise lagånd, sier Mourinho, før han gjentar: 

– Vi slo et veldig godt lag. 

(Saken fortsetter under bildet)

BUNNSOLID: Romelu Lukaku svarte kritikerne med scoring og målgivende mot Chelsea.

– Hadde god kontroll

Slik oppsummerer portugiseren kampen:

– Chelsea startet veldig bra og traff stolpen. Jeg så på spillerne mine og tenkte på hva vi kunne ha gjort annerledes og hvem sin feil det var, men det var et vidunderlig angrep som vi ikke kunne stoppet.

– Men vi fant en måte å spille mot dem på og vi hadde god kontroll på Hazard. Willian er en utrolig spiller, og han «drepte» oss litt med scoringen. Men vi hadde mer kontroll på kampen enn dem, uten at vi skapte mange sjanser.

– McTominay kan gjøre nesten alt

United-manageren var full av lovord om flere av spillerne, blant annet unggutten Scott McTominay:

– Han er en fantastisk spiller, en spiller som er en moderne midtbanespiller. Han kan gjøre alt. Det eneste han ikke gjør ennå er å score mål, noe han kan. Den eneste grunnen til at han ikke gjør det er på grunn av jobben jeg har gitt ham. I fremtiden kan han score mål, det så vi i pre-season. Men jeg er veldig fornøyd med prestasjonen hans i dag.

– Jeg liker egentlig ikke å trekke frem individer, men Nemanja Matic spilte også godt på midtbanen. Forsvarerne gjorde det bra og jeg synes Alexis Sanchez la ned en stor innsats. I andre omgang spilte vi med mer selvtillit.

– Hvis et lag fortjente å vinne, var det oss. 

(Saken fortsetter under bildet)

MATCHVINNER: Denne headingen betyr utrolig mye for United og Mourinho. Nå ligger laget svært godt an i kampen om en CL-plass.

Kjemper for andreplassen

55-åringen tonet ned betydningen av at det var akkurat Chelsea som ble beseiret søndag ettermiddag.

– Det er ikke en spesiell seier siden det var Chelsea, det er en spesiell seier siden vi slo de regjerende mesterne. Det er et fantastisk lag, som er vanskelige å slå. Dessuten var det tre poeng som sørger for at vi er på andreplass, som er den plassen vi nå kjemper for.

– Det gir oss en liten luke. Det er ikke mange poeng ned til Chelsea, men et veldig viktig resultat for oss. Det føles spesielt, siden spillerne ga absolutt alt. Det er ikke mulig å slå et lag som Chelsea uten den kvaliteten og innsatsen vi la ned. 

– Selv om vi ikke startet bra, fant vi posisjonene våre og konsentrasjonen, og vokste etter hvert som kampen utviklet seg, sier Mourinho til BBC.

Han ville ikke si stort om håndtrykket med rivalen Antonio Conte.

– Det trenger ikke noen ord. Det er det jeg og Antonio vil vise alle. Vi er ikke to ordinære personer innen fotballen. Vi har en historie. 

LES OGSÅ: Dette sier Lukaku og McTominay

Dette sa Mourinho på pressekonferansen:

United.no fulgte også pressekonferansen etter oppgjøret:

– Du må ha vært fornøyd med måten spillerne dine kjempet seg tilbake i kampen?

En tydelig fornøyd, og kanskje litt rørt Mourinho, hyllet spillernes innsats:

– Ja. Man kan kun vinne mot topplagene med en ydmyk holdning. Man kan snakke om taktikk, posisjoner og fotballvitenskap, men for å vinne mot topplagene – og dette er noe som har skjedd når de har slått oss, som Newcastle for eksempel, så må holdningene være av det spesielle slaget. Jeg synes spillerne virkelig viste det i dag. 

– Begynnelsen av kampen var blå. Det tok oss litt tid å komme inn i det. Midtbanespillerne våre brukte litt tid på å komme inn i kampen, finne presset og presse spillere som Kanté og Drinkwater. Men vi fant balansen, og i andre omgang synes jeg vi var mer komfortable med å angripe. Vi var mer solide. Vi skapte ikke mange sjanser, men det er nesten ikke mulig mot et lag som Chelsea.

– Vi skapte noen sjanser, og vi scoret vinnermålet, som jeg synes vi fortjente. 

SE HVA ANSVARLIG REDAKTØR SA ETTER OPPGJØRET:

(Saken fortsetter under videoklippet)

Roser Lukaku

Portugiseren ble også spurt om hva han syntes om kampens store spiller, Romelu Lukaku.

– Jeg synes han spilte fantastisk bra. Han hadde i mine øyne den samme starten som resten av laget. Laget startet ikke bra, det samme gjaldt ham. Han mistet noen baller og fant ikke timingen. Men sammen med laget forbedret han seg. Han avgjorde kampen og folk kan gå hjem med bildet av det utrolige løpet hans. Det kunne gitt oss et mål. Men det ga oss isteden et bilde av hvordan laget kjempet i dag, et lag som ga absolutt alt for tre poeng. 

– I dag valgte vi å spille med fire bak, og ikke fem, og da var jobben til McTominay og Matic utrolig viktig – med tanke på å kontrollere Hazard og Willian i mellomrommet. Vi var ikke perfekte, siden er fenomenale spillere. Foran dem trengte vi Paul og Alexis til å gi laget balanse. Spillerne brukte litt tid til å tilpasse seg, men jeg er veldig glad nå. De var veldig intelligente og forsto endringene med Lingard og endringene med Bailly.

(Saken fortsetter under bildet)

TILBAKE FRA START: Paul Pogba fikk ros av sjefen etter 2-1-seieren mot Chelsea.

– De satte inn Giroud og spilte med to fantastiske spisser på 190. Vi måtte tilpasse oss, og spillerne forsto endringene. Derfor er jeg veldig glad, og spesielt på grunn av holdningene. 

– Vi hadde fire viktige hjemmekamper foran oss med Chelsea, Liverpool, Sevilla og Brighton. Dette var en flott måte å starte den rekka på. Det gir oss mer selvtillit før de tre kampene.

HVA SYNES DERE OM DAGENS OPPGJØR?

Powered by Labrador CMS