Sjekk denne forskjellen

Uniteds poengfangst når kampene kommer tett lover ikke helt bra for sesongavslutningen.

Publisert Sist oppdatert

United står foran en ekstremt tøff april måned. Ni kamper på 30 dager venter, noe som betyr at flere kamper spilles med bare tre dagers mellomrom.

Noen mener at det kan være en fordel å spille mange kamper, spesielt hvis man har flyt. Flere av spillerne på Uniteds treble-vinnende United-lag fra 1998/99 har for eksempel nevnt det. Samtidig har Jose Mourinho ytret sin klare misnøye med tidspunktet til noen av kampene som har blitt omberammet. Han har også flere ganger uttalt hvor «enkelt» noen av Uniteds rivaler nå har det.

Hvile = gullform

Kanskje har United-manageren sagt dette fordi han vet akkkurat det United.no nå offentliggjør: Uniteds poengfangst i ligaen er nemlig merkbart dårligere når det blir få dager mellom kampene.

Men for å begynne med det positive.

Ni ganger denne sesongen har United hatt fem dager eller mer til å forberede seg på til en ligakamp.

Det har gitt seks seirer og tre uavgjorte, eller 2,33 poeng per kamp om man vil.

Mye dårligere

2,5 poeng per kamp er mye bedre enn når det bare har vært tre dager eller mindre mellom kampene. 13 ganger har United nemlig bare hatt to eller tre dager å forberede seg på til neste ligakamp. Poengsnittet da er 1,92 per kamp, altså klart mindre enn når Jose Mourinho får fem dager eller mer til å forberede gutta på.

United har faktisk tapt eller spilt uavgjort i halvparten av kampene de har spilt etter bare tre dagers pause eller mindre.

Ligakamper, resultat og hviledager i forkant i 2016/17:

 

De tallene ser ikke helt bra ut når det bare er tre dagers pause til fire av ligakampene i april.

Legger man til at den første i april, hjemme mot WBA, kommer rett etter landslagspause, så blir ikke lesingen lystigere.

United har nemlig ikke vunnet etter noen av de tre tidligere landslagspausene denne sesongen.

Ligakamper i april, med hviledager.

United bør altså helst finne en rask løsning på hvordan de skal takle kampprogrammet enda bedre, hvis det skal være stort håp om topp-4. Det er nemlig fakta at selv om april er tøff nok, med sju ligakamper og to Europa League-kamper på 30 dager, så blir ikke mai så mye lettere hvis United er med i Europa League.

I så fall må det nemlig spilles sju kamper på bare 21 dager da.

Klikk her for å se hele terminlista.

Powered by Labrador CMS