Ryktesaker, uke 18

United skal ha bedt Mourinho vente til etter sesongen med samtaler, mens Giggs kan slutte om portugiseren dukker opp på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 8. mai:

11.34: Ifølge Steve Bates i Sunday People har Class of ’92-kameratene oppfordret Ryan Giggs til å prøve seg i en ny klubb om Mourinho blir ny United-manager.

Dilemmaet for Giggs er at hans beste sjanse for å bli United-manager fort kan være ved å bli i klubben, på samme måte som Zinedine Zidane i Real Madrid, men selv om Bates ikke helt ser ut til å ha bestemt seg for hvor sterkt han tror på at Giggs slutter, så virker det som om konklusjonen i alle fall er at han sannsynligvis gjør det.

09.53: Sunday Times (vi har ikke link til artikkelen i skrivende stund) skriver at United har bedt José Mourinho om å vente med formelle samtaler til etter sesongslutt. Portugiseren avventer Uniteds avgjørelse på hva som skal gjøres med Van Gaal.

Artikkelen er skrevet av Duncan Castles, kjent som svært Mourinho-vennlig, men som samtidig ikke akkurat er blant journalistene som treffer hyppigst.

Lørdag 7. mai:

12.01: Ny kontrakt på gang for Marcus Rashford, ifølge Daily Mail, som også skriver at Rashford får hjelp fra storebroren med å håndtere forhandlingene.

08.09: Ifølge The Sun hadde United en speider til stede på West Hams U21-cupfinale mot Hull for å følge med på stortalentet Reece Oxford, som denne sesongen ble West Hams yngste A-lagsspiller noen gang. City og Arsenal skal også være interessert, men avisen skriver at United er i førersetet, men siterer også West Ham-eier David Gold på at Hammers ønsker å beholde spilleren.

I saken nevnes det også at United også kan komme til å prøve seg på norske Martin Samuelsen, som jo også regnes som et stort talent. Samuelsen scoret det avgjørende målet i straffekonkurransen mot Hull.

Fredag 6. mai:

07.45: The Times skriver blant annet at Louis van Gaal får fem millioner pund i kompensasjon om han sparkes, og i saken skriver avisa at de tror han kommer til å forsvinne etter inneværende sesong. Utbetalingen på fem millioner pund skal ikke være noe United ser på noe problem når de nå vurderer veien videre.

07.35: United skal ha intensivert jakten på Real Madrids Raphael Varane, ifølge franske Le10Sport i en sak som er gjengitt hos TalkSPORT i England. Dette fordi 23-åringen, som har spilt mye for Real Madrid denne sesongen, har blitt utelatt fra de viktigste kampene blant annet i Champions League. Bayern og PSG skal også følge utviklingen i saken.

07.30: Dette henger sammen med morra-ryktet torsdag – Jose Mourinho vil ikke vente ett år til på United, om de bestemmer seg for å fortsette med Louis van Gaal, skriver Daily Mail. Det skrives også at Louis van Gaal fortsatt kan komme til å forsvinne, men at ansatte på Carrington forventer at United fortsetter med sin nåværende manager.

Torsdag 5.mai

15.30: Den portugisiske avisen Record, melder at Renato Sanches skal være innstilt på at han er på vei til Manchester United og at han gleder seg. Samtidig har han tenkt minimalt på klubbskiftet ettersom han vil fokusere på å vinne ligaen med Benfica.

08.00: Manchester United skal ha bedt Jose Mourinho smøre seg med tålmodighet og vente ett år på å overta managerjobben på Old Trafford etter Louis van Gaal, skriver blant andre The Sun. Avisen skriver at Ed Woodward ser for seg at portugiseren tar et år i Kina før han returnerer til England for å overta jobben i United. Mourinho på sin sde skal være lite lysten på å vente stort lenger og har skal ha gitt beskjed om at han vil ha en snarlig avklaring.

Onsdag 4. mai

20.30: Dortmunds målmaskin Pierre-Emerick Aubameyang har vært ryktet til Manchester United tidligere, men ifølge Mirror blir gaboneren værende i den tyske klubben. Mirror skriver videre at United vil flytte fokuset sitt til Evertons Romelu Lukaku, men Liverpool-klubben vil kreve en sum på £65m.

14.15: Italienske Tuttosport melder at Valencias sentrale midtbanemann André Gomes trolig er nær en overgang til Juventus, men at Manchester United kan komme til å kuppe avtalen.
Valencia og Juventus skal ennå ikke ha kommet til enighet om en overgangssum, og United står klare til å slå til dersom avtalen faller igjennom, skriver avisen. Den mener at Valencia vil kunne godta et beløp på rundt £20 millioner for den 22 år gamle portugiseren. Gomes, som er i ferd med å fullføre sin første sesong i Spania, har til nå spilt fem kamper for sitt hjemland.

09.15: Det er ikke nytt det A Bola kommer med onsdag, men de skriver at Benfica kan komme til å selge spillere for 100 millioner euro i sommer, hvor av 60 millioner kommer fra United og et Renato Sanches-kjøp. Avisa nevner også 23 år gamle Joao Mario, og det skrives at Sporting Lisboa krever 60 millioner euro og at det må betales før fotball-EM for at de skal slippe ham – uten at Sport Witness har noe tro på at det stemmer.

08.30: United er villig til å betale «det som må til» for å sikre seg Antoine Griezmann, spilleren som tirsdag scoret målet som sendte Atletico Madrid til Champions League-finalen. Det er spanske El Confidencial som skriver dette. Utkjøpsklausulen til den 25 år gamle franskmannen er på 80 millioner euro.

Tirsdag 3. mai

14.30: United henter Wisla Krakows 17 år gamle keeper, Kacper Chorążka, på prøvespill i mai, skriver  Krakowsport.pl.

12.00: Portugisiske A Bola hevder at Manchester United er klare til å by på Sporting Lisboas 23 år gamle midtbanespiller, Joao Mario.
Den portugisiske landslagsspilleren, som så sent som i august i fjor forlenget sin kontrakt med hovedstadsklubben frem til 2020, påstås å ha en utkjøpsklausul på €60 millioner (ca. £47.3 mill.).
Marios Wikipedia-profil.

Mandag 2. mai

19.30: Mandag kveld skriver The Telegraphs Sam Wallace og John Percy at José Mourinho skal bestemme seg for fremtida i løpet av uka. Portugiseren har fått indikasjoner på at han er ønsket i United – men igjen hevdes det at Mourinho vil ha en avtale klar, og begynne i sin nye jobb umiddelbart etter inneværende sesong. Ifølge avisa skal han også ha andre alternativer å velge mellom. 

15.30: The Sun hevder – i likhet med Goal.com forleden dag – at Manchester United er interessert i Leicesters franske midtbanespiller N’Golo Kanté, og står klar til å by £30 millioner for den 25 år gamle landslagsspilleren. Kanté påstås å ha en utkjøpsklausul i kontrakten sin på £20 millioner.

15.20: The Telegraph skriver i dag at West Ham kan komme til å overvinne Manchester United (og Liverpool) i kampen om Lyon-spissen Alexandre Lacazette. Ifølge kilden har London-klubben planer om å legge £23.5 millioner på bordet for den 24 år gamle franske landslagsspilleren.
Selv skal Lacazette være lysten på europacupfotball neste sesong, og avgjørelsen hans kan fort avhenge  av de tre Premier League-klubbenes endelige tabellplassering.

Powered by Labrador CMS