Ryktesaker, uke 42

Rooney tilbys monsterlønn for å dra til Kina, og United speider på Atletico-talent.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 23. oktober

08.15: Flere interessante rykter nå på morgenkvisten. Ifølge notoriske Mirror, som igjen er hovedkilde til ryktet, er kinesiske Shanghai SIPG interessert i United-kaptein Wayne Rooney. Manager Sven «Svennis» Göran Eriksson vil teste den allsidige offensive spillerens lojalitet til de røde djevlene med et monsterlønnstilbud på svimlende 500.000 pund i uka for å prøve seg i kinesisk fotball under karrierens høst.

08.00: Ifølge Daily Mirror, som ikke nevner noen annen kilde, er José Mourinho nå interessert i å forsterke defensivt med Atleticos forsvarstalent José Gimenez. Interessen skal ha oppstått under Uniteds regelmessige speiding på Antoine Griezmann, en annen spiller United påstås å være interessert i, og Mourinho skal nå ha bedt speiderne om å også løpende vurdere Gimenez’ ferdigheter. Unggutten (21) skal visstnok også på sin side være interessert i en overgang, ettersom manager Diego Simones langsiktige fremtid er noe uklar. Argentineren hevdes å ønske seg et managereventyr i England, noe som i så fall potensielt betyr at flere spillere følger ham ut portene.

Lørdag 22. oktober

21.30: Ifølge Daily Mail planlegger Mourinho å kalle tilbake Cameron Borthiwck-Jackson fra lånet hans i Wolverhampton. Etter flere gode kamper for «Wolves» innledningsvis, har backen plutselig havnet ute i kulden for Championship-klubben. Kun fem ganger har han fått spille, mens det ble lovet at han skulle spille fast som en del av avtalen da han ble lånt ut. Mourinho skal ifølge CBJ selv ha store forhåpninger til den unge backen.

– Mourinho har sagt han ser en fremtid for meg her (i United), han ser en fremtid for meg. Så jeg skal prøve å skaffe meg erfaring og starte der, sa CBJ da han ble lånt ut.

– Det var interesse fra PL-klubber og andre Championship-klubber, men jeg valgte å dra hit for å hjelpe dem tilbake til Premier League der de hører hjemme.

carras
GOD: Tim Sherwood hyller Michael Carrick, en spiller han mener er god nok til å spille hver eneste kamp for ethvert lag i Premier League.

16.26: Tim Sherwood (blant annet tidligere Tottenham-manager) er overbevist om at Pep Guardiola og Manchester City står klare for å signere Michael Carrick dersom midtbaneveteranen fortsetter å få så lite spilletid som han gjør i United. Da han satt i ITVs panel i forkant av Chelsea-matchen (gjengitt på off the post), var han full av lovord om Carrick og sammenligner ham med quarterbacken i amerikansk fotball. Ifølge ham passer Carrick perfekt inn i Guardiolas fotballfilosofi, ettersom han er bedre med ball enn de dype midtbanespillerne han har nå (les; Fernando og Fernandinho).

22.42 (Fredag kveld) – Monacos brasilianske forsvarsspiller, Fabinho, er tilbake i søkelyset hos både United og City, ifølge Daily Star. Mourinho skal være klar til å by 15 millioner pund for 22-åringen i januar.

09.31 – Et rykte som må tas med en stor klype salt! Den italienske nettsiden Calciomercato mener både United og Arsenal skal være interessert i å signere Yaya Toure fra Manchester City, som har fått lite tillit etter at Pep Guardiola tok over den blå delen av Manchester.

Fredag 21. oktober:

07.30: Jose Mourinho er klar til å selge Matteo Darmian i januar, skriver The Times-journalist Paul Hirst. Årsaken er at United-manageren mener at Timothy Fosu-Mensah etter hvert kan bli førstevalget på høyrebacken. Mourinho har latt seg imponere veldig av Fosu-Mensah, og han vurderer ham i samme kategori som Marcus Rashford når det gjelder talent og potensial.

Torsdag 20. oktober:

09.20: United skal ha vært interessert i Boca Juniors sin unge stjerne Rodrigo Bentancur. 19-åringen fra Uruguay kommer imidlertid til å velge Juventus skal vi tro Daily Mail. Årsaken er at Juventus fikk inn en klausul om forkøpsrett da de sendte Carlos Tevez tilbake til Boca i 2015. 

07.50: Jose Mourinho brukte deler av onsdagens pressekonferanse til å skryte av Zlatan Ibrahimovic. Samtidig advarte portugiseren spillerne mot å tro at noen har klippekort på laget. I flere aviser, blant annet Mirror og Daily Mail, blir det tolket som en advarsel til Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic om at Mourinho forventer mer av dem.

Onsdag 19. oktober:

07.15: Paris St. Germain-stopper Presnel Kimpembe er i søkelyset til både United, Chelsea og Liverpool, skriver The Sun. 21-åringen debuterte for franskmennenes A-lag allerede i 2014/15-sesongen, men har spilt mer eller mindre fast denne sesongen. Så sier artikkelen ingenting om hvor lett eller vanskelig det blir å få tak i unggutten fra den franske storklubben.

Tirsdag 18. oktober:

17.40: Fran Villalba har tidligere figurert i ryktespaltene, og forrige uke ble det til og med bekreftet kontakt mellom United og Valencia. Den talentfulle midtbanespilleren, som blir sammenlignet med en ung David Silva, har nå signert en forlengelse med Valencia. Dette bekrefter han selv på Twitter.

07.00: Sam Johnstone skrev nylig under på en ny kontakt med United, men er klar for et utlån. Da en fan sa at han burde finne seg en utlånsklubb så svarte han på sosiale medier «Det er akkurat det planen er». Aston Villa, som nå ledes av Steve Bruce, er en aktuell klubb.

Mandag 17. oktober:

14.25: Barcelona følger nøye med på utviklingen til United og England U17s 16 år gamle stortalent, Angel Gomes. Det er Mail Online som melder om katalanerklubbens interesse. De må bare holde seg langt unna!

11.40: I løpet av helgen ble Memphis Depay nevnt i forbindelse med en mulig overgang til tyske Wolfsburg. I dag skriver The Guardian at Milan-manager Vincenzo Montella forventes å skyve unna konkurranse fra den nevnte Bundesliga-klubben for isteden å fly Memphis til Milano.

07.45: Seamus Coleman er et navn som i den senere tid har funnet veien tilbake til ryktespaltene, og i dag dukker det opp igjen – hos Irish Independent.
Everton-backen var som vi husker hyppig nevnt da David Moyes forsøkte seg på Old Trafford, men med Moyes’ avgang forsvant også den 28 år gamle iren fra radaren.
I det siste har imidlertid ryktene igjen begynt å svirre, for det viser det seg at også José Mourinho (visstnok) har sans for Coleman, og ser ham som løsningen på sine høyrebackproblemer.
United-manageren anser ikke Antonio Valencia som noe annet enn en midlertidig løsning, og han har åpenbart ikke særlig tro på Matteo Darmian. Italieneren linkes for øvrig til en overgang bort fra Old Trafford i januar.
Seamus Colemans kontrakt med Everton utløper i 2019, og United må – ifølge kilden – trolig ut med over £25 millioner for å lokke Merseyside-klubben hans til å selge.

Powered by Labrador CMS