Klar for Soton-kampen

OPPDATERT 14.00 Jonny Evans fullførte 90 minutter da Uniteds U21 vant 2-1 over Tottenham onsdag kveld. Nå er han endelig klar for større oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Ankelopererte Evans, som før onsdagens kamp på Moss Lane ikke hadde vært i kampaksjon siden ligaavslutningen i mai, dukket uventet opp på benken mot Fulham sist lørdag, og det uten i det hele tatt å ha tatt del i sesongoppkjøringen.

Nå, etter å ha kommet seg problemfritt igjennom møtet med Tottenham, bør det være gode muligheter for at han får plass ved siden av Nemanja Vidic når United stiller opp til søndagens bortemøte med nyopprykkede Southampton på St. Mary’s Stadium.

– Egentlig skulle jeg bare ha spilt 60 minutter, men jeg er glad for at det ble 90. Det var viktig for meg, sa han til MUTV like etter kampslutt i Altricham.

– Det føltes veldig bra. Jeg har hatt noen tilbakeslag i den senere tid ved at ikke alt har gått som planlagt, men forhåpentligvis ligger det nå bak meg.

– Jeg har aldri opplevd å miste hele sesongoppkjøringen før, så derfor har jeg forsøkt å kompensere ved å jobbe så hardt som mulig bak kulissene.

U21-sjef Warren Joyce var meget fornøyd med innsatsen Evans la for dagen mot Tottenham:

– Det var godt å se ham tilbake, og at han kom seg igjennom uten mén. Han gikk inn i taklinger og hodedueller, og lot ballen gjøre arbeidet. En skikkelig god jobb, lød attesten fra Joyce.

Lovende takter også fra Büttner

Også Alexander Büttner fikk 90 minutter i beltet mot Spurs på Moss Lane. Det var samtidig 23-åringens første involvering siden forrige ukes overgang fra Vitesse Arnhem. Og ifølge Joyce gjorde Büttner et solid inntrykk:

– Det var en god stort for ham. Han har ikke spilt mye fotball i det siste, og den usikre situasjonen bidro til å gjøre sesongoppkjøringen hans så som så. Derfor hadde han godt av å få en seg en kamp nå. Med flere kamper og mer fysisk trening vil han bare bli enda bedre, sa en fornøyd Joyce, og fikk støtte av Jonny Evans:

– Han har trent med oss hele uken og vært veldig imponerende. Han virker komfortabel med ballen i beina og han er god til å takle.

– Nå fikk han sannsynligvis ikke så mye ballkontakt som han kunne ha ønsket, men viktig nok var forsvarsspillet hans veldig bra. Jeg er derfor sikker på at han er fornøyd med seg selv.

Powered by Labrador CMS