– Fremtidig landslagskaptein

Norman Whiteside skryter av Jonny Evans, og mener landsmannen er et godt eksempel på at utlånssystemet fungerer.

Publisert Sist oppdatert

Jonny Evans har de siste par sesongene virkelig etablert seg som midtstopper hos Manchester United. Til tross for sterk konkurranse fra Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, spilte nordiren 21 kamper fra start i forrige Premier League-sesong.

Jonny Evans fikk sin gjennombruddssesong i United-trøya i 2008/09-sesongen, etter å ha vært på utlån i Royal Antwerp og Sunderland i store perioder av de to foregående sesongene. Tidligere United-helt Norman Whiteside er imponert over hva Evans har fått til i United-trøya siden den gang.

– Jonny har gjort det meget bra, sier Whiteside til ManUtd.com. – Jeg tror det er hans tredje Premier League-tittel, og han har blitt sterkere og sterkere.

– Når man ser tilbake på at han ble sendt på utlån til Royal Antwerp og Sunderland, bør dette gi spillere som lånes ut for å spille fotball regelmessig håp. Det er derfor de sendes ut, for å komme tilbake som bedre spillere, noe også Danny Welbeck gjorde. Det viser at utlånssystemet fungerer.

Evans følger tradisjonen

Evans har vært fast innslag i Nord-Irland-troppen mer eller mindre helt siden han debuterte som 18-åring i 2006, og har etterhvert etablert seg som en av lagets viktigste spillere. Evans har foreløpig ikke vært kaptein for landet sitt, men landsmann Whiteside mener det kun er et tidsspørsmål før United-stopperen overtar bindet.

– Jeg er sikker på at han blir kaptein for Nord-Irland om ikke altfor lenge. Siden han er en av de beste spillerne, ville jeg trodd han skulle være kaptein allerede. Jeg har imidlertid ikke sett ham med bindet ennå.

Whiteside peker også på at Evans følger tradisjonen med irske spillere i United-trøya, som går langt tilbake i tid.

– Opp gjennom årene har United tradisjonelt sett hatt en del spillere fra Nord-Irland. Før meg var det spillere som George Best og Sammy McIllroy, og nå er det Jonny.

– Klubben har alltid hatt en flott tilkytning til de nordirske spillerne, og også spillere fra hele Irland, både fra republikken og fra nord, avslutter Whiteside.

Powered by Labrador CMS