– Wayne vil slå tilbake

West Bromwich-stopper Jonny Evans har ingen tro på at hans gamle lagkamerat er «over høyden».

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag dukker den 27 år gamle nordiren opp på Old Trafford for første gang siden han forlot United etter å ha tapt kampen om en plass i Louis van Gaals førsteellever. Under sitt korte besøk håper han å bidra til hans gamle lagkameraters måltørke, den som har resulterte i kun ett mål på fire kamper, skal bli ytterligere forlenget.

Da må han blant annet ta seg av Wayne Rooney, mannen som sørget for den enslige fulltrefferen mot CSKA tidligere denne uken. United-kapteinen har måttet tåle knallhard kritikk denne høsten, og av enkelte nærmest blitt avskrevet som fotballspiller på øverste hylle. Dette er imidlertid en kritikk Jonny Evans ikke tar spesielt høytidelig. Han mener tvert imot at Rooney fortsatt har en hel del å by på.

“Wayne er en fighter som jeg ikke er i tvil om vil finne tilbake til scoringsformen igjen.”

Jonny Evans

– Når noen ikke scorer nok mål eller kanskje går gjennom en vanskelig periode uten scoringer, da henger beina deres plutselig ikke med lenger. Det tror jeg ikke er tilfelle med Wayne, sier Evans i et intervju med Sky Sports News.

– Han er så kløktig at han alltid dukker opp i gode posisjoner, og han jobber hardt for laget. Laget er en veldig solid enhet og Rooney er en viktig del av det. Han er en fighter og jeg er ikke i tvil om at han vil finne tilbake til scoringsformen igjen.

På spørsmål om hvordan han ser på det å skulle stå ansikt til ansikt med sin gamle lagkamerat under lørdagens kamp, svarer Evans at det helt sikkert vil bli en morsom opplevelse:

– Jeg har selvfølgelig møtt ham massevis av ganger på trening og vet hvordan han spiller – men han vet også  hvordan jeg spiller, så….

– Hvem som vanligvis går seirende ut av duellene? Jeg!

Har tro på Van Gaal

“Louis van Gaal er en veldig dyktig trener, så jeg er sikker på at han vil få det til.”

Jonny Evans

Jonny Evans, som debuterte for United under Sir Alex Ferguson som 19-åring i 2007, fikk til sammen 198 kamper før han ble solgt av Louis van Gaal like etter årets sesongstart. Likevel bærer han ikke noe nag til den 64 år gamle nederlenderen. Han går heller ikke god for kritikken mot ham, den som med jevne mellomrom dukker opp fra Paul Scholes, og blitt forsterket med tilslutning fra blant andre Andrei Kanchelskis og Peter Schmeichel. Samtlige tre omtaler spillestilen som «kjedelig».

– Det får være deres mening, parerer Evans.

– For å være ærlig har jeg ikke sett så mange av kampene denne sesongen, så det er vanskelig for meg å bedømme hvordan de  har spilt. Men jeg er sikker på at han vil få det til, for han er en veldig dyktig trener.

– Han er veldig tilgjengelig, han liker å involvere seg i alle øktene, og han setter standarden veldig høyt. Personlig likte jeg godt treningene hans, kravene og nettopp dette med standarden. Jeg har ingen problemer med ham, for jeg koste meg der og følte at jeg lærte mye av ham, avslutter den tidligere United-stopperen

P.S.: Jonny Evans har til nå fått med seg syv Premier League-kamper i West Bromwich-trøyen, det vil si samtlige siden overgangen fra United den 29. august.

MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 02: Manager Louis van Gaal of Manchester United in action during a first team training session, ahead of their UEFA Champions League match against CSKA Moscow, at Aon Training Complex on November 2, 2015 in Manchester, England. (Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images)
LOUIS VAN GAAL – alltid tilgjengelig for spillerne, ifølge Jonny Evans.
Powered by Labrador CMS