For tidlig for Giggs?

Giggs nevnt som kandidat til å ta over etter John Toshack som Wales-manager.

Publisert Sist oppdatert

Ryan Giggs har flere ganger fortalt om sine ambisjoner om å gjøre en karriere som manager, og har avslørt at jobben som Wales-manager er en jobb som frister.

– Hvis man vil ha en karriere som manager er det å lede sitt eget landslag noe av det største man kan gjøre. Og sånn tenker jeg også, sier Giggs.

På mandag var Wales-manager John Toshack i møte med det Walisiske fotballforbundet om sin fremtid i jobben. Wales begynte EM-kvalikken med tap mot Montenegro og det er forventet at Toshack på torsdag vil offentliggjøre sin avskjed som manager for Wales.

Det er antatt at Ryan Giggs er en av det Walisiske fotballforbundets favoritter til å overta etter 61-årige Toshack, og det ryktes også at Toshack selv har anbefalt United-spilleren som sin arvtager under gårsdagens møte.

For tidlig?

Det er allikevel noen par faktorer som taler mot Giggs som Wales-manager allerede nå. En av dem er hans mangel på erfaring som manager, noe tidligere Wales-manager Bobby Gould påpeker.

– Jeg mener at hvis han [Toshack] har tenkt å gå, så bør han gå nå, sier Gould.

– Jeg har den høyeste respekt for Ryan Giggs og jeg tror han ville vært en god manager for Wales, men det er for tidlig. Å bli satt i en slik situasjon allerede nå vil være svært vanskelig for en ny manager. Vi er i en situasjon hvor vi må vinne, og det kan være ødeleggende for han.

Et annet hinder for Giggs vil være at han fortsatt har en karriere som spiller for Manchester United, noe Giggs også tidligere har kommentert.

– For øyeblikket er det vanskelig, siden jeg fortsatt har forpliktelser som spiller, sier Giggs.

Han trekker allikevel paralleller mellom seg selv og sin tidligere lagkamerat Mark Hughes.

– Men jeg bruker alltid Sparkys situasjon som eksempel. I det ene øyeblikket spiller han både for Blackburn og Wales, i det neste øyeblikket er han manager for Wales. Dette var noe Sparky egentlig aldri planla.

– Ingen deltidsstilling

Tidligere United-coach – mannen som var ansvarlig for Class of ’92 – Eric Harrison tror det vil være vanskelig for Giggs å kombinere jobben som Wales-manager med å spille for United.

– Det er ingen lett jobb, og det er ingen deltidsstilling, sier mannen som var med på å utvikle Ryan Giggs som fotballspiller.

– Det skjer alltid noe i en sånn jobb og jeg tror ikke man kan kombinere det å spille for en klubb på Uniteds nivå og å være manager for et landslag.

– Du vil ikke greie å spille for United i helgene og samtidig tenke på hvordan de walisiske spillerne gjør det. Hvis jobben blir ledig og Ryan blir kontaktet har han en vanskelig avgjørelse å ta, konkluderer Harrison.

Et alternativ som er nevnt for at det skal være enklere å få Giggs til å overta, er at Toshack leder Wales i høstens kamper før Giggs tar over. Andre navn som er nevnt som i forbindelse med jobben som Wales-manager er Chris Coleman, Brian Flynn og Dean Saunders.

Kilder: The Telegraph, The Independent, sportinglife.com

Powered by Labrador CMS