– Sir Alex slipper unna

Straffes trolig ikke for kritikken av linjemannen etter Newcastle-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Alex Ferguson var en skuffet mann etter kampen mot Newcastle. Det var United-fansen også. Og det var forståelig. Linjemann John Flynn flagget for straffe, og fratok dommeren sjansen til å gi den corneren Newcastle skulle ha.

Samtidig fratok avgjørelsen United tre poeng.

Sir Alex kalte avgjørelsen en av de verste han har sett, og stilte spørsmålstegn ved om linjemannen skulle få dømme i Premier League igjen. Skotten stilte også spørsmålstegn ved ordningen som gjør at linjemenn fortsatt bare er amatører. De tjener 600 pund per kamp. Ikke noe mer. Avisene spekulerte umiddelbart i om Ferguson ville straffes for uttalelsene, og det engelske fotballforbundet vil se på saken mandag.

Daily Mails Chris Wheeler, som er en av journalistene som følger United tettest, skriver imidlertid mandag at Uniteds manager slipper unna. Det samme skriver Neil Custis i The Sun.

Ifølge Wheeler og Custis skal fotballforbundets umiddelbare reaksjon være at Ferguson ikke sådde tvil om linjemannens integritet. Dermed slipper han unna, selv om han muligens må sende en forklaring på utbruddet sitt.

Uansett hva som måtte skje med linjemannen, vil dommeren uansett slippe unna. Han rådførte seg med linjemannen og hadde lite annet valg enn å stole på ham da hans egen sikt var dekket til situasjonen.

Powered by Labrador CMS