Speiderrapport: Joao Felix og Bruno Fernandes

United.no har tatt en nærmere titt på de to United-aktuelle spillerne.

Publisert Sist oppdatert

Portugal – Sveits 3-1

Benficas vidunderbarn Joao Felix og Sporting Lisboas målfarlige midtbanespiller Bruno Fernandes har lenge blitt koblet til United, og united.no har sett litt nærmere på dem de siste ukene.

Først i portugisisk fotball og Europa (for Felix), og så onsdag kveld for Portugal i Nations League-kampen mot Sveits der begge spilte fra start.

Hvem er de?

Joao Felix (19) er Benficas supertalent, som slo gjennom for alvor denne sesongen, blant annet med et hat trick mot Eintracht Frankfurt i Europa League-kvartfinalen. Han kan bekle rollen som spiss og egentlig de fleste posisjonene også bak spissen. Han er høyrebeint, og scoret 20 mål og hadde åtte målgivende på totalt 48 kamper denne sesongen.

HET: Men Joao Felix’ landslagsdebut var svak.

Bruno Fernandes er Sporting Lisboas 24 år gamle kaptein, og kan dekke en rolle på sentral midtbane, men gjerne med et litt offensivt utgangspunkt – og han kan av og til virke som en 10er. Han endte sesongen med utrolige 33 mål og 15 målgivende på totalt 63 kamper i alle turneringer.

Prisen:

United.no har som nevnt sett spillerne flere ganger, men vi må ta med prisene som er nevnt. Benfica krever visstnok 120 millioner euro for Joao Felix, og Sporting ønsker visstnok i størrelsesordenen 60 millioner pund for å slippe Bruno Fernandes.

OGSÅ HET: Bruno Fernandes spilte sin 12. A-landskamp onsdag kveld.

Onsdagens kamp mot Sveits:

Joao Felix hadde en grusom 1. omgang, i det som var debuten på A-landslaget, og 2. omgang var heller ikke noe å skrive hjem om. Etter 70 minutter ble han byttet ut. Han var spissmakkeren til Cristiano Ronaldo, men hadde egentlig ikke en eneste positiv involvering før pause. Da han ble spilt alene med keeper like før pause så avsluttet han også svakt utenfor. Den beste involveringen var egentlig en klarering – til rett mann – på egen halvdel.

Bruno Fernandes var atskillig mer positiv i sin rolle som høyre indreløper. Med tre gode gjennombruddspasninger var han en av få som utmerket seg før pause, selv om han taklet noe vilt. Hans prestasjon dalte imidlertid klart etter pause.

Min vurdering etter å ha sett de i flere kamper:

Joao Felix: Det er ingen tvil om at Joao Felix har en briljant nærteknikk og et godt skuddbein på sine gode dager. 15 ligamål på bare 21 ligastarter sier også mye i hans første sesong, så det er godt mulig det er mye å utvikle videre her.

Med tanke på prisen ville jeg imidlertid holdt meg unna. Han er ikke en 100-millioners spiller, og jeg er meget usikker på om United og Premier League er rett sted for ham. Gi ham litt plass, ja, da kan han komme til rette med ekstremegenskapene sine, men jeg er ikke overbevist over frekvensen hans i beina, evnen til å gjøre en jobb som førsteforsvarer eller også plasseringsevnen i feltet og duellstyrken – som må være på plass i Premier League.

Bruno Fernandes: Målstatistikken hans sier mye, og det er den store styrken hans – evnen til å følge på og true offensivt rom når eget lag angriper. I 1. omgangen mot Sveits leverte han også tre gode gjennombruddsballer, noe jeg ikke har sett like mye av i andre kamper. Ole Gunnar Solskjær ønsker imidlertid et lag som presser aggressivt og tør å stå høyt i banen, og jeg er usikker på taklingsstyrken hans og også frekvensen i beina, selv om han ikke redd for å (forsøke å) takle. Sporting Lisboa-kapteinen er god, men for 60 millioner er det veldig mye annet spennende der ute. Min personlige mening er at hvis man kan velge mellom Fernandes eller for eksempel James Maddison, begge til 60 millioner, så velger man sistnevnte. Litt på samme måte så mener jeg at Joao Felix vil være en for stor gambling, og at en 27 år gammel Isco ville vært et bedre alternativ for ham – hvis jeg bare skulle kaste ut et alternativ som er kreativ, teknisk og kan dominere også på høyeste nivå.

Merk: Cristiano Ronaldo scoret alle Portugals mål.

Merk også: Benfica-stopper Ruben Dias, som også er blitt koblet til United, hadde en meget solid kamp på stopperplass. Ruben Neves spilte også i kampen.

Powered by Labrador CMS