El Numero Uno

VIDEO En Barça-fans musikalske hyllest til Victor Valdés, Uniteds nye keeper.

Publisert Sist oppdatert

Artisten Joaquin er en norsk/spansk musiker og låtskriver. Hans far vokste opp i L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona-bydelen hvor også Uniteds nyervervelse Victor Valdés så dagens lys for aller første gang den 14. januar 1982. Og, med et katalansk, faderlig opphav, måtte det selvsagt bli Barcelona-tilhenger av Joaquin. Selv om han er oppvokst i Norge, har han fulgt «Blaugrana» gjennom alle år, og sett store spillernavn komme og gå på berømte Camp Nou.

En av disse spillerne er altså Victor Valdés, keeperkjempen som første gang dukket opp i Barça som 10-åring  i 1992. Med tiden skulle han vokte klubbens mål i mer enn 500 obligatoriske kamper, og bli tildelt Zamora-troféet som  Spanias beste keeper hele fem ganger. Han rakk også å vinne 21 store titler på klubbnivå, inkludert seks i La Liga og tre i Champions League, innen han sist sommer forlot Barcelona etter 22 år.

Hyllet med egen sang

Joakim Ballesteros, alias artisten Joaquin, var en av dem som ikke kunne unngå å la seg fascinere av den kattemyke atleten fra L’Hospitalet. Han lot seg til og med inspirere til å komponere en egen låt om den unge Barça-målvakten (se lenger nede i saken). Låten ble første gang presentert over eteren via NRK P2, og derfra begynte ballen å rulle.

Victor Valdes & Joaquin
Joaquin og Victor Valdés.

– En av NRK-medarbeiderne videresendte den til en kjenning i den katalanske tv-stasjonen TV3. Derfra nådde den ut til presse og radiostasjoner, og helt til Barcelonas egen tv-kanal, forklarer Joaquin til united.no.

– Og fra Barça-tv var ikke veien lang til hovedpersonen selv, Señor Valdés. Det var slik han kom over den.

Katalansk TV3, som først hadde fått låten tilsendt, inviterte deretter Joaquin og Victor Valdés til sending, men den planen lot seg ikke gjennomføre. I likhet  med mange andre storklubber, tillater heller ikke FC Barcelona sine spillere å stille opp i slike sammenhenger.

Invitert til treningssenteret

Likevel skulle det ordne seg. Victor Valdés ville nemlig svært gjerne møte mannen bak sangen om seg selv. Dermed inviterte han egenhendig Joaquin til Barcelonas treningssenter, Ciutat Esportiva Joan Gamper.

– Selv befant jeg meg tilfeldigvis i franske Cannes da invitasjonen dukket opp, så det passet meg bra å ta den forholdsvis korte turen til Barcelona, sier Joaquin til united.no, og beretter om et hyggelig møte med en hyggelig fyr.

– Et fint minne

– Det ble ikke så mye tid, men litt ble det jo. Vi pratet om låten min, om musikksmaken hans, og litt fotball, selvfølgelig. Jeg sitter  igjen med et fint minne om møtet med en stor keeper, sier Joaquin Ballesteros, og uttrykker stor tilfredshet med at Victor Valdés valgte Manchester United som sin nye arbeidsplass:

– Et VELDIG godt valg, fastslår Barça-fan og musikant, Joaquin Ballesteros, som i tillegg til låten om Victor Valdés, kan vise til flere plateutgivelser. Både debutsingelen «Something about her» og oppfølgeren «Plastic» havnet for eksempel på VG-listen. Siden gikk «Cheap Perfume» sågar helt til topps på CDons nedlastingsliste.

Her kan du se og høre Joaquin fremføre sin hyllest til Victor Valdés.
(Under videoen kan du lese teksten, slik artisten selv har oversatt den til norsk).

Victor Valdés (el numero uno)

Jeg synger en sang for en stor idrettsutøver
En stor keeper, i verdens beste klubb
Bare 23 år
Vant han sitt første Zamora-trofé

Victor Valdes – el numero uno
Victor Valdes – hender av gull
Victor Valdes
El numero uno

Dette er en sang for en fantastisk fotballspiller
Den beste keeper vi har sett i La Liga
Nå er tiden inne
For å bli Spanias landslagskeeper

Victor Valdes – el numero uno
Victor Valdes – hender av gull
Victor Valdes
El numero uno

”Hadde du signa for Madrid?”
”Nei”

Uno – dos – tres

Victor Valdes – el numero uno
Victor Valdes – hender av gull
Victor Valdes
El numero uno

Powered by Labrador CMS