– Jeg ble tvunget vekk fra United

HISTORISK TIRSDAG: Møtet med Ron Atkinson ble ikke helt som Jimmy Nicholl ønsket.

Publisert Sist oppdatert

54 år gamle Jimmy Nicholl er nå assistentmanager i skotske Kilmarnock, og etter fem kamper står de med én seier, tre uavgjorte og ett tap i skotsk Premier League denne sesongen.

For drøyt 30 år siden, mellom 1974 og 1982, spilte Nicholl imidlertid nesten 200 kamper for United.

Så overtok Ron Atkinson som manager.

Og det som skjedde da er interessant – og nok en god historie fra United-arkivet.

Denne saken stod første gang på trykk i medlemsbladet United-Supporteren i 2007/08-sesongen. Er du ikke medlem, så kan du bli det her.

————————–

Tvunget vekk av Atkinson

Av: Lars Morten Olsen

Jimmy Nicholl forlot United som 26-åring, men spilte proff-fotball til han var 40 år. Han benekter ikke at han kanskje forlot Old Trafford for tidlig, men hevder at han ble tvunget vekk av tidligere manager Ron Atkinson.

– Etter femten minutter med Ron Atkinson visste jeg at jeg var på vei ut, sier Nicholl til US.

– Saken er at jeg hadde ett år igjen av kontrakten min, men jeg hadde inngått en muntlig avtale med klubben om å forlenge den med to år. Det betydde igjen ti år i United, og testimonialkamp!

Før Nicholl rakk å skrive under papirene, ble Dave Sexton sparket som manager. Den nye sjefen, Ron Atkinson, var ikke på langt nær like begeistret for den nord-irske høyrebacken.

– Jeg kontaktet Les Olive for å høre hva som ville skje videre med min kontrakt, og fikk beskjed om at alt skulle bli som Sexton og jeg var blitt enige om.

Slik skulle det imidlertid ikke gå

– Første dag med Ron Atkinson fortalte jeg ham om kontrakten klubben og jeg var enige om. Atkinson svarte han var fullt klar over den, men at han stoppet den. Han mente jeg var for treg, var for dårlig i lufta, og at jeg ikke gjorde jobben godt nok defensivt. Han sa videre at han skulle hente John Gidman fra Everton som ny høyreback. Det sved skikkelig, men samtidig beundret jeg ham for hans oppriktighet. Jeg sa greit, jeg får se meg om etter en ny klubb.

Jimmy Nicholl forlot ikke United umiddelbart, men han sier at han visste at hans dager var talte.

– Atkinson vraket meg fullstendig. Lot meg trene med juniorene, og jeg var ikke i nærheten av laget. I november ble jeg plutselig reserve mot Tottenham, og kom inn de siste to minuttene. Kampen etter var jeg ikke en gang i troppen, og jeg spurte hvorfor?

Atkinson mente at jeg ikke hadde gjort jobben min de to minuttene mot Tottenham.

– Da hadde jeg fått nok. Jeg sa ”kutt ut, bare få meg vekk herfra”.

Her ser du Nicholls offisielle statistikk i United.

Powered by Labrador CMS