Fortjener han sjansen?

Den tidligere Manchester United-spilleren, Jimmy Nicholl, tror Jonny Evans kommer til å spille seg inn på laget igjen.

Publisert Sist oppdatert

Jonny Evans fikk mye ros for hans prestasjoner forrige sesong. Både Rio Ferdinand og Nemanja Vidić begynner å dra på årene, noe som har ført til skadeplager og økt behov for hvile.

Denne sesongen har David Moyes foretrukket å beholde kontinuitet og rutine i midtforsvaret, noe han har gjort med litt blandet suksess. Midtforsvaret virket solid mot både Swansea, Chelsea, Liverpool og Crystal Palace, men mot Manchester City fikk stopperparet et skikkelig slag i trynet med fire baklengsmål.

Mot West Bromwich fikk Jonny Evans sjansen på bekostning av Ferdinands serbiske stoppermakker. Dette var ingen suksessoppskrift. United tapte overraskende 1-2 på Old Trafford, og Rio Ferdinand fikk mye kritikk for den svake prestasjonen mot The Baggies.

Mot Shakhtar Donetsk ble hele backrekken erstattet, og Chris Smalling og Nemanja Vidić leverte lenge en bunnsolid kamp, inntil ukraineren utnyttet en svak klarering fra sistnevnte i sluttminuttene.

Jimmy Nicholl er født i Canada, men spilte 73 landskamper for det nordirske landslaget. Den tidligere høyrebacken håper at «landsmannen» kan kjempe seg inn i David Moyes’ førsteellever.

– Man må bare kjempe seg inn i laget igjen. Jonny må bare vise at han er god nok, og det er det eneste han kan gjøre, sa han til ManUtd.com, og la til:

– Han var veldig god forrige sesong, og er en viktig spiller for Nord-Irland også. Han blir veldig savnet hver gang han ikke spiller. Jeg har møtt gutten og familien hans, og han har det som skal til for å komme inn på laget igjen.

Manchester United Training Session
Jonny Evans har ikke fått mye tillit denne sesongen, men Jimmy Nicholl tror han kan spille seg inn på laget snart.

56-åringen håper at Evans får sjansen til å prestere over en lengre periode.

– Jonny vil håpe at han kan komme seg inn og forbli der, fordi man må prestere jevnt over tid for å spille på det nivået, uttalte Nicholl.

– Når det er en ny manager kan man ikke hvile på gamle prestasjoner. Man må holde motet og selvtilliten oppe og fortsette å jobbe hardt på trening, la han til.

Evans har kun startet to kamper for Manchester United denne sesongen. En solid prestasjon ved siden av Chris Smalling mot Liverpool i Ligacupen ble etterfulgt av det famøse tapet mot West Brom.

Midtstopperen spilte også en kamp for reservelaget i slutten av august, hvorpå han mottok flere lovord fra Warren Joyce for sin gode holdning.

– Jonny gjorde det skikkelig. Han hadde ikke veldig mye å gjøre, men jeg sa til de andre spillerne at han var veldig fokusert, veldig positiv og veldig aggressiv. Han vant ballen og spilte enkelt, gjorde det han måtte gjøre og beholdt konsentrasjonen, sa U21-treneren.

Hva mener du? Bør Jonny Evans få flere sjanser fra start?

Powered by Labrador CMS