murphystat6

Se avdukingen av Jimmy Murphy-statuen: – Vil aldri bli glemt

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag ble Jimmy Murphy-statuen avduket utenfor Stretford End, av Alex Stepney, Brian Kidd og Murphys to døtre.

Murphy var Sir Matt Busbys assistent, og da Busby ikke kunne lede laget i tiden etter München-tragedien, så var det Murphy som styrte.

Han ledet United på imponerende vis til FA-cupfinalen – spilt på denne datoen i 1958, noe som forklarer hvorfor statuen ble avduket akkurat i dag.

Murphy har også fått mye av æren for den fantastiske ungdomssatsingen i United under Busby.

I videoen under kan dere se avdukingen: 

– Jimmy, vi takker deg for ditt enorme bidrag i å bygge denne fantastiske klubben. Du vil aldri bli glemt, sa Richard Arnold i en tale før avdukingen.

– Da jeg først kom til klubben, så var han [Murphy] en fantastisk alliert, sa Sir Alex Ferguson på en videohilsen som ble spilt av.

– Jeg synes det er veldig godt at klubben ærer og anerkjenner en av hovedpersonene i Manchester Uniteds historie, sa Erik ten Hag på onsdagens pressekonferanse.

– Han er et symbol for ungdomssatsing, ungdomsutvikling, motstandsdyktighet og vilje, og dette er standardene som er satt i Manchester United, sa Ten Hag videre, og roste jobben Murphy gjorde i forbindelse med gjenreisingen av Manchester United etter München-ulykken.

Powered by Labrador CMS