Park på scoringslisten

Ji-sung Park tegnet seg for ett av målene da Sør-Korea lørdag spilte uavgjort 2-2 mot Jordan i en VM-kvalifiseringskamp i Seoul.

Park, som etter en rekke meget gode forestillinger i United-trøyen måtte tåle å bli vraket foran Champions League-finalen mot Chelsea, var etter sigende heller ikke sikker på en plass på det sørkoreanske laget til dagens VM-kvalifisering.

Om vi tolker landslagssjef Jung-moo Huh riktig, imponerte ikke Park synderlig med sin treningsinnsats, noe som fikk den samme Huh til å advare om at det ikke "er nok å ha et stort navn".

"Enten det gjelder hjemligbaserte spillere, eller veteraner fra utenlandske ligaer, velger jeg dem som er i toppform. Det gjelder også for Ji-sung Park. Presterer han ikke under trening, får han heller ikke spille," sa han ifølge MEN, før oppgjøret på Seoul VM-stadion.

Parks respons lød, enkelt og greit: "Man må kjempe for plassen uansett hvem man spiller for."

Og kjempe må han tydeligvis ha gjort, for den energiske midtbanespilleren var med fra start mot de langveisfarende fra Kong Abdullah 2.'s rike. Ikke bare det; Park spilte hele kampen, og var også mannen som åpnet scoringene da han etter 39 minutter overlistet jordanernes sisteskanse, Lo ai Elamaireh.

Tre minutter etter sidebytte la en annen Park – Chu-young – på til 2-0 på straffespark, og Sør-Korea så ut til å gå mot tre viktige kvalifiseringspoeng.

Likevel, det holdt ikke, for Jordan slo tilbake med scoringer i det 73. og 80. minutt. Dermed måtte Ji-sung og hans lagkamerater nøye seg med et skuffende uavgjortresultat hjemme på eget, koreansk gress.