jesse2322

United-journalist: Klubben avslo Newcastles Lingard-tilbud

Publisert Sist oppdatert

United har avslått Newcastles henvendelse om å hente Jesse Lingard på et lån ut sesongen. Det skriver blant andre The Guardians Jamie Jackson, som var mannen som først meldte om avslaget.

Senere har også Daily Mail, samt Daily Telegraphs troverdige United-journalist James Ducker meldt om det samme.

Daily Mail skriver at United kan komme til å revurdere situasjonen dersom Newcastle tilbyr en høyere lånesum, men Ducker melder at det i så fall kreves en «heftig» kompensasjonssum. 

Troverdige The Times meldte tidligere onsdag at den nyrike Tyneside-klubben ville være villig til å betale to millioner pund for å låne Lingard ut sesongen. Newcastle skal også ha tilbudt seg å dekke 29-åringens lønn.

Newcastle foretrekker permanent overgang

The Times’ Paul Hirst og Martin Hardy, som henholdsvis følger United og Newcastle tett, skrev onsdag ettermiddag at rekrutteringssjefen i Geordie-klubben, Steve Nickson, hadde kontaktet Uniteds sjefsforhandler, Matt Judge.

Newcastle ville ifølge The Times foretrekke å hente Lingard på permanent basis, men skulle også ha vært forberedt på å hente midtbanemannen på lån.

Daily Mail-journalist Chris Wheeler skrev deretter at det nå var opp til United å avgjøre om de ville akseptere Newcastles tilbud.

United-korrespondenten mente Old Trafford-klubben ville være åpne for å låne ut Lingard mot en kompensasjonssum, men at det ikke var klart hvor mye denne eventuelt ville ligge på.

Uenighet rundt Lingards preferanser

Også flere andre medier meldte om utvikling i Lingard-sagaen onsdag.

Som nevnt i ryktespalten rapporterte Manchester Evening News at Newcastle arbeider med et forslag til en utlånsavtale. Lokalavisen skrev at også Tottenham og West Ham hadde vist interesse, men at United ikke ønsker å styrke noen av rivalene i kampen om en topp fire-plassering i ligaen.

Sky Sports meldte også om Newcastle-henvendelsen. De skrev at Lingard kunne være åpen for en permanent overgang til St. James’ Park, etter at kompis Kieran Trippier også hadde kommet inn portene på Tyneside.

Pålitelige Simon Stone i BBC meldte dog at Lingard ville foretrekke en låneovergang, slik at han kan revurdere fremtiden sin når sesongen er omme.

CavLin
INNBYTTER: Samtlige opptredener Jesse Lingard har fått i Premier League denne sesongen har kommet etter å ha blitt byttet inn fra benken.

Slutten på et langt liv i United?

Inneværende januarvindu er Uniteds siste sjanse til å få igjen penger for Lingard, med mindre Warrington-gutten forlenger sin kontrakt med klubben. Midtbanemannens nåværende avtale utløper i sommer.

Hvis Lingard går på utlån nå, kan det også bety at han har spilt sin siste kamp for United, etter å ha vært i klubben i godt over 20 år. 

29-åringen fikk de siste minuttene i 2-2-kampen mot Aston Villa, men er ute av onsdagens møte med Brentford på grunn av en skade i ankelen.

Lingard er blant de mest rutinerte spillerne i United-troppen, med 224 kamper og 35 mål for klubben. Midtbanemannen står også med 32 landskamper for England, blant dem VM-semifinalen mot Kroatia fra 2018, der han spilte fra start.

Med mindre enn ett år igjen til Qatar-VM, skal Lingard være ivrig etter å tilrive seg regelmessig spilletid igjen, slik at han har en sjanse til å spille seg inn i troppen til Gareth Southgate.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS