MOyes

– Håper Jesse kan velge å komme tilbake

David Moyes og Declan Rice håper på å få beholde Jesse Lingard på London Stadium.

Publisert Sist oppdatert

Søndag er det ikke bare West Hams siste kamp for sesongen, det er kanskje også Jesse Lingards siste kamp for londonklubben.

På utlån til David Moyes’ Hammers-lag har 28-åringen nærmest virket gjenfødt. Lingard har vært en av Premier Leagues store spillere denne våren, med ni mål og fem målgivende på 15 kamper. Det har bidratt sterkt til at bobleblåserne nå er ett poeng unna å sikre seg europaspill neste sesong.

Ettersom West Hams låneavtale med United bare løper ut denne sesongen, kan det hende at Lingard spiller et annet sted når den tid kommer.

Den offensive midtbanespilleren har blitt ryktet både hit og dit etter storformen. En permanent overgang til West Ham har blitt nevnt, men det har også klubber som Borussia Dortmund og Tottenham.

lingard3425
I FYR OG FLAMME: Jesse Lingard har blant annet spilt seg tilbake i landslagsvarmen i løpet av oppholdet i West Ham.

West Ham-trener Moyes er i alle fall ikke i tvil om hvor han vil at Lingard skal spille neste sesong.

– Jeg håper at Jesse på en eller annen måte kan velge at han kommer tilbake hit, sier Moyes i sin pressekonferanse før møtet med Southampton, ifølge football.london.

Den tidligere United-sjefen innrømmer dog at det ikke er opp til verken ham eller West Ham hva som skjer videre med Lingard.

– Vi vet ikke. Det er til syvende og sist opp til Manchester United. Han har vært veldig god for oss, en positiv signering og gode nyheter siden vi hentet ham i januar.

Rice
FEIRING: Med ett poeng søndag kan Jesse Lingard og Declan Rice feire å ha sendt West Ham til Europa League.

Også lagkamerat Declan Rice håper at Lingard forblir i London.

– Han har endret stallen vår fullstendig. Fra første økt har han vært modig med ballen. Han er på alle måter en tier. Han er alltid klar til å vende bort motspillere og storme fremover, og det er spilleren vi trenger.

Rice, som for øvrig har blitt nevnt i forbindelse med en United-overgang, forteller at han har vært overbevist over Lingards kvalitet siden den strålende debuten med to mål borte mot Aston Villa.

– Da visste vi at vi hadde en diamant i hendene, sier Rice.

Lingard har for øvrig ett år igjen av kontrakten med United.

Powered by Labrador CMS