– Det enkleste hadde vært å bare gi opp

Jesse Lingard gikk fra benketilværelse i Manchester United til storspill i West Ham-trøyen. Nå er han tilbake på landslaget, men veien dit har vært lang og kronglete.

Publisert Sist oppdatert

– Det er jo litt av en comeback-story, men jeg skal vise at jeg fortjener å være en del av det engelske landslaget, sier Jesse Lingard til BBC.

28-åringen vokste opp i United-akademiet og etter flere utlån til Leicester, Birmingham og Brighton, fikk han endelig muligheten på førstelaget i United.

Men debuten er en kamp han ikke husker med glede. 

– Det var hardt å se på

Jesse Lingard var langt ute i kulden i United, og innrømmer at han var langt nede i perioder da han måtte følge lagkameratene fra tribuneplass eller benken.

Men Lingard har også vært vant til å slå tilbake etter nedturer før.

TILBAKE I VARMEN: Etter storspill for West Ham har den engelske landslagssjefen Gareth Southgate igjen funnet plass til Jesse Lingard i troppen sin.

Førstelagsdebuten, som kom i den første ligakampen under Louis van Gaal i 2014, varte kun i knappe 24 minutter.

En alvorlig skade satte Lingard ut av spill i seks måneder, men han kjempet seg tilbake, og ble helt sentral for United i flere Wembley-finaler med scoringer i ligacupfinalen mot Southampton i 2017 og Community Shield-finalen mot Leicester senere samme år.

Lingard ble også matchvinner i FA-cupfinalen mot Crystal Palace i 2016.

Men det siste året i United-trøyen var stort sett preget av nedturer. 

– Jeg følte jeg fortjente å spille i United. Jeg trente hardt og gjorde mitt, men jeg skjønte at jeg trengte å dra på lån nå, sier Lingard.

TO MÅL I SOLSKJÆRS MANAGERDEBUT: Jesse Lingard omfavnes av jublende lagkamerater etter å ha scoret mot Cardiff i Ole Gunnar Solskjærs første kamp som United-manageri desember 2018. Lingard scoret to mål i 5-1-seieren.

28-åringen sier at det viktigste for ham var hele tiden å beholde troen på seg selv.

– Det letteste ville vært lett å gi opp, men det gjør ikke jeg. Det var hardt ikke å få spille, men alle har opp- og nedturer. Selv da mine nedturer var ganske store, mistet jeg ikke troen. Som person har jeg alltid ment at det er viktig å ha en positiv innstilling, sier Lingard.

– Ble inspirert av gamle kamper

Lingard sier han fant inspirasjon i den vanskelige tiden foran TV-skjermen.

– Jeg så tilbake på kamper jeg spilte bra for England og United, og det tente gnisten i meg, sier Lingard.

Oppskriften fungerte åpenbart, for i West Ham har 28-åringen blomstret og storspilt under David Moyes.

HAR SLÅTT TILBAKE: Jesse Lingard har storspilt på lån i West Ham og har blitt en svært viktig spiller for manager David Moyes.

Prestasjonene i Øst-London har vært så gode at Gareth Southgate fant plass til Lingard på landslaget igjen.

– Det er stort å bli tatt ut på landslaget igjen. Å spille EM ville vært en drøm og det vil være en god comeback-story. Nå skal jeg vise at jeg fortjener å være her, sier han. 

Powered by Labrador CMS