Akkurat som bestilt

Jesse Lingard har slått til som 22-åring. Akkurat som Sir Alex Ferguson spådde.

Publisert Sist oppdatert

Mennesket har lenge prøvd å spå fremtiden. Noen har blitt legendariske for sine imponerende spådommer, som Nostradamus og United.nos oddstipper, mens andre bommer så kraftig at en ler av det i lang tid etterpå. 

Ja, vi ser på deg, Alan Hansen!

Sir Alex Ferguson traff uansett godt da han for noen år siden snakket om Jesse Lingard. Lingard er jo, i en alder av 22 år, ganske sent ute med å slå gjennom. Det fins mange historier i engelsk fotball om spillere med Lingard-lignende kroppsbygning som har blitt vraket på grunn av nettopp det, men Ferguson mente at Lingard bare ville utvikle seg litt annerledes.

siralex4
CLAIRVOYANT: Sir Alex Ferguson.

– Jesse Lingard kommer til å bli litt av en spiller. Han er 19 år, kom opp gjennom ungdomssystemet vårt, og er bygd som Jean Tigana var for Frankrike. Men han havnet ikke i rampelyset før han var 24, og jeg tror det vil være slik med Lingard også. 

– Han blir en spiller [som kan bidra] når han er 22 år eller noe. Som offensiv midtbanespiller har han virkelig talent. Jeg tror han vil være en spiller vi kan ha høye forhåpninger til, definitivt.

Sitatene fra 2012 er hentet fra Manchester Evening News, og Lingard fortalte om det samme i et intervju med Brighton & Hove Albions kampprogram under sitt utlån der våren 2014.

– Han satte seg ned med meg og min far mens han var manager og sa at jeg sannsynligvis vil bli klar for førstelaget når jeg er 22. Men om jeg kan komme meg dit før det ville det vært herlig.

Det er gøy når slike spådommer slår til, og det er minst like gøy når United-supportere fra egen stall slår til.

Powered by Labrador CMS