– Like god som Mkhitaryan

Ifølge Paul Scholes ligger Jesse Lingard på samme ferdighetsnivå som sin mer berømte armenske lagkamerat.

Publisert Sist oppdatert

Han får ikke bestandig like gode tilbakemeldinger fra fansen, men Jesse Lingard har i det minste tillit fra mannen som betyr aller mest i så henseende — manager José Mourinho.

Riktignok nyter han ikke like mye spilletid som mange av sine lagkamerater, men 24-åringen fra Warrington har ved flere anledninger vist seg som en nyttig brikke for laget; ja, til og med direkte avgjørende for dets suksess. For eksempel var det Lingard som avgjorde FA-cupfinalen i 2016; og samme mann som scoret et viktig mål da Southampton ble beseiret 3-2 i Ligacupfinalen ni måneder senere.

Det var også Lingard som scoret begge målene da Swansea ble sendt ut av Ligacupen for vel en måned siden, og tirsdagens soloraid som endte med at han definitivt punkterte bortemøtet med Watford, føyer seg bare inn i den samme rekken.

Les også: Lingard satte ny sesongrekord

4-2: JESSE LINGARD tar saken i egne hender og setter spikeren i Watford-kisten.

Svinger for mye

Så hvorfor får han ikke mer spilletid enn han gjør? Til nå i sesongen står Lingard oppført med syv kamper fra start, mens han elleve ganger har kommet inn fra benken.
Svaret er et han er for ustabil i prestasjonene. Han løper og sliter, og gjør sånn sett bestandig jobben for manageren. Problemet er at det går for lang tid mellom hver gang han presterer på det høye nivået han utvilsomt har inne.

Lingard har ikke det samme store navnet som Mkhitiaryan, men ferdighetsmessig ligger han på samme nivå.

Selv den gamle mester, Paul Scholes, anerkjenner Lingards ferdigheter. Og ikke bare det; han mener til og med at de er fullt på høyde med Henrikh Mkhitaryans. 

– Lingard har ikke det samme store navnet som Mkhitiaryan, men ferdighetsmessig ligger han på samme nivå, sa den nå 43 år gamle, tidligere midtbanemagikeren til tv-kanalen BT Sports under tirsdagens sending fra Vicarage Road.

– Han kan score mål og han kan legge opp til mål, men hva som er hans beste posisjon…?

Scholes lot sitt eget spørsmål henge i luften, men var klinkende klar på følgende:

– Nå er tiden inne for ham til å etablere seg. For å klare det er han imidlertid nødt til å bli mer stabil (i prestasjonene). Han må vise mer av dette (Watford-kampen) for virkelig å kunne bli førstelagsspiller, for jeg synes ikke at han helt har klart å kvitte seg med stempelet som en «av-og-på-spiller». Det må han sørge for å gjøre nå, sa Scholes.

Powered by Labrador CMS