lingatall

Solskjær: – Derfor lot jeg Jesse dra

Publisert Sist oppdatert

Ingen i Premier League har vært mer giftig enn Jesse Lingard, siden hans debut for West Ham 3. februar.

Ni ganger har han tuslet ut på banen i West Ham-drakt.

Det har gitt åtte scoringer, tre målgivende og altså totalt 11 målpoeng – soleklart best i Premier League i samme periode.

Nærmest er Tottenhams superspiss, Harry Kane, som står med sju mål og to målgivende, totalt 9 målpoeng i samme periode.

Lingard har produsert nesten dobbelt så mange målpoeng som Uniteds beste spiller i samme periode, Bruno Fernandes. Fernandes er uansett inne på topp fem  – noe som sier alt om hvor vanvittig bra Lingard har levert siden februar.


De mest produktive spillerne i PL siden 3. februar:
1. Jesse Lingard, West Ham 11 målpoeng (8+3)
2. Harry Kane, Spurs 9 målpoeng (7+2)
3. Keleni Iheanacho, Leicester 8 målpoeng (8+0)
4. Gabriel Jesus, Man. City, 7 målpoeng (5+2)
5. Bruno Fernandes, Man. Utd, 6 målpoeng (4+2)
(Gündogan, Mahrez, Bale, Bamford, Antonio, Moura også 6 målpoeng)


Tidligere har det vært spekulert i om United kunne selge Lingard for i alle fall 20 millioner pund, men nå snakkes det imidlertid om 30-35 millioner pund som mulig salgssum.

Samtidig – hvis Lingard faktisk skyter West Ham til Champions League – så kan man diskutere om Lingards verdi for dem er ganske så mye større enn det.

– Han fortjente denne sjansen

Ole Gunnar Solskjær ble igjen stilt spørsmål om 28-åringen onsdag – og svarte da følgende om hvorfor han lot Lingard dra, og hva han tenker om det han har gjort i West Ham.

– Jesse har vært briljant siden han dro.

– Vi kunne vært egoistiske, vi kunne beholdt ham, siden han alltid kunne bidratt med noe for oss. Han er jo en fantastisk fyr å ha, helrød og har aldri klaget eller skapt trøbbel.

– Men dermed fortjente han også sjansen til å spille mer fotball. Det var derfor jeg lot ham gå. Han fortjente denne sjansen etter alt han har gjort for United.

SOLSKJÆR OG LINGARD: Mange år sammen i United.

– Så ønsker vi ham selvsagt velkommen tilbake (etter utlånet). Jeg håper imidlertid at han kommer med i EM-troppen. Med de prestasjonene han nå leverer, med den selvtilliten han har så er ikke det et for stort steg for ham. Jeg håper også at han avslutter sesongen sterkt.

– Her i United var situasjonen imidlertid annerledes. Vi hadde Bruno – og hans form – og han spilte også i det som vel kan sies å være Jesses favorittposisjon. Derfor tok vi avgjørelsen som vi gjorde.

– Jeg er imidlertid overlykkelig for Jesse og kan bare ønske ham alt det beste ut sesongen.

Med sju kamper igjen av sesongen ligger West Ham på Champions League-plass – ett poeng foran Chelsea og tre poeng foran Liverpool. 24. april møtes nettopp West Ham og Chelsea i det som kan bli en nøkkelkamp om topp fire

 

Powered by Labrador CMS