West Ham United v Manchester United - Premier League

Solskjær om De Gea: – Vi har aldri sluttet å tro på ham

Publisert Sist oppdatert

Var det rettferdigheten som seiret på London Stadium til slutt? Det var det første spørsmålet Ole Gunnar Solskjær fikk av MUTV etter kampen.

– Ja, definitivt. Vi fortjente å vinne. Vi skapte noen store sjanser, vi presset dem, vi skulle hatt noen straffespark… vi reagerte godt da de scoret, og viste god innstilling. En veldig god borteforestilling, sa Solskjær, som fastslo at London Stadium ikke er noe enkelt sted å komme til heller.

– Jeg er veldig fornøyd med forestillingen. Vi hadde elleve hjørnespark, noen store sjanser som vi bommet på. De første 10-15 minuttene av andreomgangen så synes jeg at vi presset dem veldig godt, og fikk dem til å gi bort ballen fem-seks-sju-ganger mer eller mindre i sin egen boks.

– Men vi kan ikke få en kontring imot hver gang vi har et hjørnespark, for det er noen tilfeller hvor vi må sprinte tilbake, og vi må ordne opp i det.

West Ham United v Manchester United - Premier League
IKKE FORNØYD MED ALT: Ole Gunnar Solskjær.

Jesse Lingard ble matchvinner, og det gjorde Solskjær glad.

– Jeg er så glad på Jesses vegne. Det går opp og ned i fotball. Han var langt nede på tirsdag, og nå er han høyt oppe igjen. Han scoret mot Newcastle, så det går opp, ned og så opp. Slik er fotballen, og en må lære å leve med det. Jesse har lært å leve med opp- og nedturer i fotball.

– Hvis du spiller for Manchester United, så må en bare leve med det, ikke bekymre seg for den detaljerte granskingen [en blir utsatt for]. Det vi må bekymre oss for er oss selv. Vi er en gruppe, vi er sammen, og vi holder sammen i tykt og tynt. Det kommer aldri til å forandre seg. Dette er en familie.

scottling
SCORET SEIERSMÅLET: Jesse Lingard, her sammen med Scott McTominay.

Solskjær snakket også om Lingard i intervjuet sitt med Sky Sports: 

Lingard var uansett definitivt ikke den eneste helten på slutten av oppgjøret på London Stadium.

David de Gea reddet nemlig et Mark Noble-straffespark på overtid, noe som sannsynligvis ville gjort ham godt uansett om United hadde ledet 5-0, etter den nedturen han hadde i Gdansk. Ekstra deilig ble det uansett at det sørget for United-seier.

– Han er en forandret mann. Han spurte jo om han kunne komme tilbake tidlig til sesongoppkjøringen, han ønsket å vise hvor god han er. Han er så fokusert, og han reddet selvsagt to poeng for oss i dag, sa Solskjær om spanjolen til Sky Sports.

– Han er en helt topp keeper, en topp fyr, og alle elsker å ha ham bak seg. Han har kommet tilbake fokusert, og veldig bestemt på å vise hvem han er, sa Solskjær til MUTV.

– Det er hans ellevte sesong, og vi har aldri sluttet å tro på ham, og det var viktig at han også visste det.

degea324
REDNINGSMANN: David de Gea, som her får en velfortjent klem av Harry Maguire.
Powered by Labrador CMS