– Har vært perfekt for Jesse, Moyes og United

Publisert Sist oppdatert

Søndag klokka 20.15 spiller United hjemme mot høytflygende West Ham, som ligger på en knallsterk 5. plass – kun seks bak United på tabellen.

Med 10-11 kamper igjen av sesongen kjemper de altså om en Champions League-plass.

Én av årsakene til det er Jesse Lingard, som har imponert stort etter utlånet til London-klubben i januar.

Lingard kan ikke møte United søndag, siden det ikke er lov grunnet Premier League-klubbene, og det er kanskje bra for Uniteds del.

Så langt har Lingard fire mål og én målgivende på seks West Ham-kamper. De har tatt 13 av 18 mulige poeng med United-spilleren på laget. Det eneste tapet var et knepent 2-1-tap borte mot City.

– Utlånet har vært perfekt for Jesse, for David Moyes og for oss som klubb. Vi vet jo at Jesses foretrukne rolle er som 10er, men der har vi Bruno. Derfor var det en no-brainer for oss å la Jesse få sjansen til å vise seg frem og spille fotball. Han har også vært frisk. Han har funnet tilbake til seg selv, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Nordmannen roste Moyes’ jobb i West Ham.

– De har vært briljante. Vi møtte dem nylig i FA-cupen, da gikk det til ekstraomganger, og de har spillere som scorer mål, er kreative og de er gode til å forsvare seg. De er også vanskelig å møte på dødballer, så David har gjort en enorm jobb.

– Vi vet også at dette er en stor kamp for oss. Det er kanskje for langt frem til City, så derfor må vi trygge posisjonen vår som nummer to eller tre, fortsatte Solskjær.

FORNØYD MED LINGARD-UTLÅNET: Ole Gunnar Solskjær var klar på det da han snakket med pressen før søndagens kamp.

Pressekonferansen før West Ham-kampen ble gjennomført sent torsdag kveld, etter 1-1-kampen mot Milan, og da gjentok også Solskjær at Amad Diallo trenger tid på treningsfeltet.

– Det har vært en stor forandring for ham å flytte alene hit, men han jobber hardt og har vært sulten etter å lære. Han vet også at han har mye å lære. Det handler om å venne seg til tempoet og den kvaliteten han nå møter. Han spilte ikke så mye for Atalanta heller, men han har vært perfekt på trening, sa Solskjær – som igjen også understreket hvor vanskelig det er å få gjennomført ordentlige treninger i det tette kampprogrammet.

– Vi ønsker jo å presse høyt. Vi ønsker ikke å falle inn i egen 16-meter med backrekka siden vi vet at da kan alt skje, men det har ikke vært så mye tid til å øve på detaljer på treningsfeltet. Det handler om prøve seg med små drypp, sa Solskjær.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS