– Jeg spilte foran 75.000 på Old Trafford, men tankene mine var et helt annet sted

Jesse Lingard sier de familiære problemene ble så store at de gikk utover prestasjonene hans. Nå snakker Lingard åpent om praten han hadde med Ole Gunnar Solskjær, om fremtiden i United og valget av Mino Raiola som agent.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har fått et betydelig oppsving i både form og prestasjoner de siste månedene og er ubeseiret i ligaen etter det ydmykende tapet mot Burnley på Old Trafford i februar.

Men samtidig som det meste har gått på skinner for United, har denne sesongen vært ekstra vanskelig for Jesse Lingard.

– Penger kan ikke kjøpe lykke

I et intervju med radiostasjonen talkSPORT snakker Jesse Lingard åpent om den vanskelig tiden han har vært gjennom.

SKAL HOLDE HUMØRET OPPE: Jesse Lingard sier han nå har kun fokus på å gjøre det han kan for å spille en viktig rolle i sesongavslutningen for United etter en vanskelig sesong både på og utenfor banen.

– Jeg hadde en veldig vanskelig familiesituasjonen (Lingard måtte ta seg av sine yngre søsken da moren ble syk, red. anm). Jeg hadde mye å tenke på og det påvirket prestasjonene mine. Jeg spilte foran 75.000 tilskuere på Old Trafford, men var helt nummen. Det var nesten som jeg ikke var til stede, og jeg klarte ikke å spille opp mot mitt beste. Jeg hadde så mange tanker som surret rundt i hodet mitt, forklarer Lingard.

Jesse Lingard kom inn i United-akademiet som guttunge og har, med unntak av enkelte utlån, vært United-spiller hele karrieren.

Sommeren 2018 storspilte han også for England i VM da Gareth Southgates mannskap spilte seg frem til semifinale mot Kroatia.

Men problemene på hjemmebane ga Lingard en nyttig lærepenge.

– Det er lett for andre å tenke at alt er perfekt. Han har penger og bor i et fint hus. Men penger kan ikke kjøpe lykke, og det viktigste i livet er familien din. Det siste du vil se er at noen i familien din lider, sier Lingard.

– Folk legger sammen to og to

Til slutt skjønte Lingard at han var nødt til å ta en prat med United-manager Ole Gunnar Solskjær.

– Etter den vanskelige tiden bestemte jeg meg for å ta en prat med Ole om situasjonen. Han var veldig forståelsesfull og vi kom oss gjennom den vanskelige tiden. Men så kom lockdown og siden har jeg jobbet hardt for å komme tilbake, sier Lingard.

IKKE POPULÆRT: Jesse Lingard valgte å knytte til seg den omstridte agenten Mino Raiola, men sier Ole Gunnar Solskjær har forsikret ham om at Lingard er verdsatt av klubben. – Det betyr alt for meg, sier Lingard.

I høst valgte Jesse Lingard å knytte til seg Paul Pogbas kontroversielle agent Mino Raiola. Det ble ikke godt mottatt av fansen, men Lingard sier han ikke skaffet seg Raiola som agent for tvinge frem en exit fra United.

– Folk legger sammen to og to, men jeg bestemmer selv. Ole har sagt til meg at klubben verdsetter meg og det betyr alt for meg. Nå vil jeg bare konsentrere meg om å gjøre mitt beste i innspurten så får vi se hva som skjer neste sesong, sier Lingard. 

Powered by Labrador CMS