Dæhli overrasket over Uniteds Wembley-helt

På U18-nivå var ikke Jesse Lingard engang fast på laget. Som 25-åring kom gjennombruddet under José Mourinho.

Publisert Sist oppdatert

– Litt, svarer Mats Møller Dæhli når United-Supporteren spør om han er overrasket over at den tidligere lagkameraten har slått gjennom.

Lingard var på utlån i fire forskjellige klubber før han fikk sjansen av Louis van Gaal. Etter flere gode opplevelser på Wembley, er denne sesongen hans baste på Old Trafford med god margin.

I siste utgave av United-Supporteren kan du lese et stort Dæhli-intervju som også legges ut i sin helhet på united.no etter hvert!

– Han er et rent United-produkt og har selvfølgelig lagt ned en jobb. Måten han spiller fotball på bærer veldig preg av United-oppdragelsen han har fått. Han kan snu seg på små flater i mellomrommet når han egentlig ikke har plass, og det kunne han på den tiden også, sier Dæhli til United-Supporteren.

– Han har dratt på utlån etter utlån og aldri gitt seg. Det sier noe om at du kan slå gjennom som 17-åring, og du kan slå gjennom som 24-åring. Det er forskjell på folk.

Mens Jesse Lingard ikke var blant dem som hadde det største talentet i tenårene, svarer Dæhli kontant når vi spør hvem som er den beste spilleren han har spilt sammen med.

– Jeg svarer alltid Paul Pogba når jeg får det spørsmålet. Han gjorde ting på en fotballbane som jeg fortsatt husker den dag i dag.

– Som person opplevde jeg ham som en veldig fin fyr. Han har veldig positiv energi og ser på livet som at fotball bare er glede – og spiller sånn også. Det er ganske imponerende når du tenker på det presset han har på seg.

Samtidig var det én United-gutt som faktisk kunne måle seg med Pogba. I alle fall på trening.

– Ravel Morrison var bedre enn Pogba, men fikk det bare glimtvis ut i kamp det han gjorde på trening. Han var helt latterlig god. Et naturtalent, sier Dæhli.

Powered by Labrador CMS